Videók

Elfújta a szél - videoajánló

Időtartam: 2:02

Scarlett O'Hara és Rhett Butler szívtépő, fájdalmasan szép szerelmének története visszatér a Budapesti Operettszínház színpadára. Minden idők egyik legsikeresebb irodalmi alkotása és filmje az Elfújta a szél, melyből a 2000-es évek elején felkavaróan izgalmas musical született. Margaret Mitchell regényét az a Gerard Presgurvic ültette át zenés színpadra, akinek nevéhez az egyik legismertebb és legnépszerűbb musical, a Rómeó és Júlia is fűződik. Scarlett O'Hara és Rhett Butler az amerikai polgárháború idején játszódó történetét 2013-ban mutatta be a Budapesti Operettszínház Somogyi Szilárd rendezésében. Az előadás az apróbb változtatásokat is érintő felújítást követően szeptembertől ismét látható a Nagymező utcai teátrumban. A főbb szerepekben az Operettszínház sztárjait láthatják majd, többek közt Gubik Petrát, Vágó Zsuzsit, Szabó P. Szilvesztert, Szerényi Lászlót, Nádasi Veronikát, Füredi Nikolettet, Prescsák Zitát, Serbán Attilát, Kocsis Dénest, Janza Katát, Szulák Andreát, Szomor Györgyöt, Pálfalvi Attilát, Muri Enikőt és Simon Boglárkát.

A chicagói hercegnő - videoajánló

Időtartam: 1:23

Így készült: A chicagói hercegnő

Időtartam: 23:07

A halhatatlan komponista 1928-ban Bécsben majd Budapesten bemutatott operettje méltatlanul elfeledett darabja Kálmán Imre gazdag életművének, jóllehet aktualitása aligha vitatható. A történet szerint Mary, az elkényeztetett amerikai milliomoslány, fogadást köt barátnőjével, az ugyancsak dúsgazdag Edith Rockefellerrel, hogy melyikük tud európai útjuk során valami olyan különlegességet vásárolni, ami pénzért talán nem is kapható. A tét egymillió dollár. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, egy képzeletbeli kelet-európai kis ország, Sylvária attraktív trónörökösével, és viharos találkozásukkal kezdetét veszi a világrendszerek küzdelme.A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi a reménytelen adósságokkal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, de titokban Borisz szerelmére pályázik, a férfi pedig önbecsülését és kulturális hagyományait igyekszik megőrizni a mindent elsöprő tengerentúli befolyással szemben. Charleston vagy csárdás, pénz vagy monarchia, amerikai életstílus avagy európai tradíciók - ezek a darab alapkérdései, amelyek természetesen a mű zenei anyagában is megjelennek. A színpadon egy jazz- és egy népizenekar segítségével az amerikai jazz számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek majd, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok. A Budapesti Operettszínház közönsége 2016 tavaszán Lőrinczy Attila átiratában ismerkedhetett meg A chicagói hercegnővel.

Nők az idegösszeomlás szélén - olvasópróba

Időtartam: 5:11

A helyszín Madrid, 1987-ben.Pepa, - másodvonalbeli szinkron színésznő- élete fenekestül felfordul, amikor szeretője, az idősödő Ivan bejelenti, hogy elhagyja. Ám ahogy lenni szokott, a baj nem jár egyedül, hamarosan beállít Pepa barátnője,aki nála keres menedéket, mert a barátjáról kiderült, hogy valójában terrorista. Mindennek betetőzéseként felbukkan még Ivan volt felesége, a neurotikus Lucia, valamint a fiuk, Carlos és annak menyasszonya is. Pedro Almodóvar robbanásszerűen tört be a filmes szakmába a nyolcvanas években, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén-nel. A filmet 25 díjjal jutalmazták és szinte azonnal belépett a kultfilmek sorába. Ez az egyedülállóan fordulatos történet különös de szerethető alakokat vonultat fel, humora magával ragadó, és minden keserűsége mellett tele van életörömmel. A musicalben jóakarók, ellenségek és nők minden mennyiségben, hol gyalog, hol taxival kergetik érzelmeiket, háttérben a reklámfilm-forgatások kaotikus világa, rögzítőkön hagyott telefonüzenetek sora, na meg nyugtatók a turmixgépben. A női nemet dicsőítő díjnyertes film színpadi adaptációja az Operettszínház sztár-hölgyeinek főszereplésével kerül színpadra, Magyarországon először, az Átrium Film-Színházban. Jeffrey Lane - David Yazbek NŐK AZ IDEGÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN bemutató: 2016. május 20. Átrium Film-Színház

Marie Antoinette - videoajánló

Időtartam: 0:50

Kedvcsináló kisfilm a Marie Antoinette című előadáshoz. PREMIER: MÁRC. 4. és 5. Szereplők: Marie Antoinette - Polyák Lilla, Vágó Bernadett Margrid Arnaud - Gubik Petra, Vágó Zsuzsi Axel von Fersen - Gömöri András Máté, Horváth Dániel Orléans hercege - Szabó P. Szilveszter, Homonnay Zsolt, Szerényi László XVI. Lajos - Mészáros Árpád Zsolt, Magócs Ottó Jacques Hébert - Kocsis Dénes, Veréb Tamás Madame Lamballe - Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota Rohan bíboros - Ottlik Ádám, Jantyik Csaba Léonard Autié - Bálint Ádám, Angler Balázs Rose Bertin - Peller Anna, Auksz Éva Boehmer - Csuha Lajos, Pálfalvy Attila La Motte - Kisfaludy Zsófi, Prescsák Zita Koreográfus: Lőcsei Jenő Rendező: KERO®

Honthy Hanna szoboravatási ünnepség

Időtartam: 6:37

A XX. századi magyar operett játszás egyik legnagyobb egyénisége, Honthy Hanna emlékének állított ma szobrot a Budapesti Operettszínház. A művésznőt ábrázoló egész alakos bronzalkotást, mely Párkányi Raab Péter munkáját dicséri, Honthy születésnapjához kapcsolódva Lőrinczy György főigazgató, Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető, valamint az operett játszás ismert primadonnái Domonkos Zsuzsa, Zsadon Andrea, Medgyesi Mária, Szóka Júlia, Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Lehoczky Zsuzsa, Kállay Bori, Kalocsai Zsuzsa, Kovács Zsuzsa, Bordás Barbara és Lévai Enikő avatta fel. A legendás színésznő 123 éves lenne idén, alakja és emléke örök. Színházunk emeleti, nézőtéri társalgójában járva erről minden látogatónk meggyőződhet mostantól.

Marie Antoinette olvasópróba

Időtartam: 3:43

Az idei évad legnagyobb vállalkozására készül a Budapesti Operettszínház. Január 11-én megkezdődtek a Marie Antoinette próbái. Lévay Szilveszter látványos musicaljének magyarországi bemutatója, mely a tragikus sorsú francia királyné életét dolgozza fel egészen eredeti megközelítésben, két nő párharcát és drámáját állítva a középpontba, március 4-én lesz a nagyszínpadon. Színházunk a musicalesek sztárcsapatát vonultatja fel az előadásban. Az egyik szereposztásban Polyák Lilla és Gubik Petra lesz Marie illetve Margrid, a másikban Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. A kártyákat keverő, a hatalomra vágyó és ezért mindenre képes Orleans herceg bőrébe Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt bújik, Lajos király megformálója Mészáros Árpád Zsolt valamint Magócs Ottó lesz. A svéd grófot, Axel von Fersen-t Gömöri András Máté és a fiatal tehetség Horváth Dániel alakítja. A további szerepekben az Operettszínház olyan sztárjai láthatók, mint Peller Anna, Kékkovács Mara, Siménfalvy Ágota, Auksz Éva, Kocsis Dénes, Veréb Tamás, valamint Bálint Ádám, Angler Balázs, Kisfaludy Zsófia, Prescsák Zita, Csuha Lajos, Pálfalvy Attila, Ottlik Ádám, Jantyik Csaba. A darabot Lőrinczy Attila fordította, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi, aki szakavatott ismerője a Lévay-Kunze szerzőpárosnak, hiszen nevéhez fűződik az Elisabeth, a Rebecca és a Mozart magyar nyelvű változata is. Az előadás látványvilágáért Khell Csörsz díszlet- és Füzér Anni jelmeztervező felel. Zenei vezető Makláry László, mellette Balassa Krisztián vezényli az előadást, koreográfus Lőcsei Jenő. Rendező: Kerényi Miklós Gábor - KERO®

Sybill - videoajánló

Időtartam: 1:27

Jacobi Viktor nagyoperettje a váratlan és kiszámíthatatlan szerelemről szól, amit a teljes felfordulás és zűrzavar kísér. Mindenki féltékeny mindenkire. És mindenki szerelmes valakibe. De hogy végül kibe? A cári Oroszország elegáns szállodájába sorra érkeznek a vendégek. Sybill párizsi énekesnő, Petrov, az utána szökő, akár a hadifogságot is vállaló orosz tiszt, Poire a művésznő impresszáriója és annak újdonsült felesége, Charlotte. A szerelmesek Párizsba indulnának, de megjelenik a kormányzó. Sybillből Nagyhercegnő lesz, a Nagyhercegnőből Sybill. Mindenki Petrovot akarja, aki viszont Sybillt. És a Nagyhercegről még szó sem esett, pedig ő is mást akar! A szerző sikereinek csúcspontját jelentette a Király Színházban 1911-ben bemutatott Leányvásár című darabja, a Sybill volt azonban a mű, mely nemzetközi hírnevet is szerzett Jacobinak. A megszokottól eltérően itt két primadonna és két bonviván verseng egymásért - no meg a másikért. A különleges nagyoperettbe a színház jól ismert művészei mellé, a Nagyherceg szerepében vendégként érkezik a társulathoz Miller Zoltán. Az előadás, mely most Szabó Máté rendezésében kerül színre, a társulat több művészének is igazi jutalomjátékra ad lehetőséget.

Így készült: Sybill

Időtartam: 24:12

"Illúzió a szerelem" - énekli Fischl Mónika és Vadász Zsolt illetve Lévai Enikő és Miller Zoltán a Sybill csodálatos duettjében, és valóban, Jacobi Viktor nagyoperettjének szövevényes szerelmi szálai között bolyongva sokszor maguk a szereplők sem tudják, ki kicsoda és ki kibe is szerelmes. Sok év után került most ismét Jacobi operett a fővárosi publikum elé, hiánypótló bemutatóra került sor a Budapesti Operettszínházban december 4-én és 5-én: Jacobi Viktor nagyoperettje a Sybill debütált, Szabó Máté rendezésében.

Virágot Algernonnak - videoajánló

Időtartam: 0:52

Csárdáskirálynő 100 gála - összefoglaló

Időtartam: 6:50

A denevér - videoajánló

Időtartam: 0:58

Az előadás az eredeti bécsi operett-hangulat kedves játékossága mellett újszerű, váratlan fordulatokban gazdag zenés színházi élményt kíván nyújtani, egy átmulatott éjszaka pezsgőbe áztatott történetével. Kellőképpen frivol, szórakozásra és szórakoztatásra vágyó emberek találkozója, felajzott hölgyek és urak izgatott, vidám, olykor keserű kalandja.

előző 155 db kép következő
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház