Szentpétervár Budapesten: Fehér Pétervár (orosz nyelven, magyar felirattal)
Adatlap
Műfaj: történelmi musical
Helyszín: Operettszínház

A Szentpétervári Zenés Komédia Színház vendégjátéka orosz nyelven, magyar felirattal.

"Varázslatos! Fantasztikus! Erőteljes!"


Andrej Belij Pétervár című, lebilincselően izgalmas regényéből az első orosz forradalom 110. évfordulójára készült musical, amelyet a Zenés Komédia Színházban 2015 szeptemberében mutattak be az egyéni látásmódjáról ismert, viághírű művész, Georgij Trosztjaneckij rendezésében. Az orosz ezüstkor egyik legjelentősebb írójának tollából született történet a századforduló utáni Szentpétervárra kalauzolja a nézőket, ahol egy apa és fia konfliktusán keresztül nyerhetünk betekintést a forradalmi Oroszország eseményeibe. Viharos szerelem, ember és társadalom harca - a háttérben pedig az összeomlás szélén álló cári birodalom.

A számos díjjal jutalmazott, hamar kultikussá vált előadás - amelyet az orosz közönség és a kritika is kitörő lelkesedéssel fogadott - végre hazánkba érkezik, hogy a Budapesti Operettszínház közönségét is lenyűgözze különleges látványvilágával, megkapó és erőteljes zenéivel, és az orosz zenés színházi élet olyan kiemelkedő egyéniségeivel, mint Viktor Krivonosz, Elena Zabrodina, Olga Lozovaja, Okszana Krupnova, Igor Szumajev, Alekszander Krukovszkij és Vladimir Szadkov.  


Zeneszerző: Georgij Firtics
Szövegíró: Konstantin  Rubinszkij
Zenei vezető és karmester: Andrej Alekszejev
Jelmeztervező: Irina Dolgova
Látványtervező: Oleg Golovko
Koreográfus: Gali Abajdulov
Rendező: Gennagyij Trosztjaneckij


Az előadás Oroszország Kulturális Minisztériumának támogatásával jött létre.A Budapesti Operettszínház a műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartja!
Fényképalbum
A muzsika hangja - előadásfotók
   
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház