Szerencsésen visszatért a Himalájáról Mészáros Árpád Zsolt
2011-10-12
Több ezer méteres magasságban járt a Budapesti Operettszínház musicalsztárja, aki a Himalájába utazott, hogy az ősi kínai orvoslást, s oly' sok halálos betegség egyik ellenszerét tanulmányozza közelről. Azt mondja, az ellentétek országában járt...

Szerencsésen hazatért nagy távol.keleti túrájáról Mészáros Árpád Zsolt, aki néhány nappal a Miss Saigon premierje után - amiben a Professzor szerepét alakítja hatalmas sikerrel - repülőre ült. Peking felé vette az irányt, hogy innen törjön a világ legmagasabb hegycsúcsaira!

A Potala palota előtt
Ahogy már többször is nyilatkozta, Mészáros Árpád Zsolt azon szerencsések egyike, akik felgyógyultak a sokszor leküzdhetetlen rákbetegségből. A színész azóta minden erejével azon van, hogy sorstársain segítsen, keresse-kutassa a lehetőségeket, a segítséget, melynek köszönhetően mind többen küzdik le a halálos kórt. Így került kapcsolatba egy gyógyító termékeket, gyógyhatású készítményeket forgalmazó céggel, melyet immár képvisel is.

- Megtiszteltetés számomra, hogy olyan küldetés részese lehetek, amely világméretet ölt kis időn belül, örülök, hogy minél több embernek esélyt adhatok, és részükre eljuttathatom a lehetőséget, amellyel megváltoztathatja bárki az életét - mondja Mészáros Árpád Zsolt.

A nyári rezidenciánál
Ismerkedés a helyiekkel
Nos, most az általa képviselt céggel utazott Kínába a musicalsztár, hogy testközelből tanulmányozza a kínai orvoslást, s az egyik legfontosabb gyógynövényt, a farkasbogyót. Útja előtt elmondta, a Himalájában élő emberek a legegészségesebbek között vannak a világon, s például Ninghsziában 16 százalékkal magasabb a 105 év feletti elhalálozások aránya, mint Belső-Kínában!

Mindezt az itt termő növényeknek köszönhetik, elsősorban az említett farkasbogyónak, mely jó hatással van a szemre, késleleti az öregedést, óvja a vesét, a májat, a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs, mely az antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatással is rendelkezik.

Mészáros Árpád Zsolt a Himalájában!
A Himalájába, Lhászába, majdnem 4000 méteres magasságba 12 óra repülés és öt átszállás után jutott el Mészáros Árpád Zsolt.

- Tibetben nagyon erős energiák vannak, de a magasság miatt is szédülök picit. Szerencsére eddig csak egyszer kényszerültem oxigénsátorba… Csodálatos helyeken járok: a Potala palotában, a dalai láma hagyományos székhelyén, egykori nyári rezidenciája is fantasztikus élmény volt, itt láthattam egy képet, ami 2007-ben készült: a felhők úgy rendeződnek rajtuk, hogy egy szerzetes képe rajzolódik ki… - írta Lhászából.

Farkasbogyó-szüreten
Nagy magasságban segít az oxigénpalack...
Ezt követően a világ legmagasabb és egyik leghosszabb, 1956 kilométeres vasútján indult Ninghsziába a musicalsztár. A 30 órás út során 5072 méteren is jártak, nem csoda, hogy ismét az oxigénpalack segítségére kényszerült...

Orvosi képzésen Ninghsziában
A kínai városba megérkezve farkasbogyót szüretelt a Budapesti Operettszínház művésze, s részt vett egy orvosi képzésen, ahol kutatókkal is találkozott. De azért kikapcsolódásra is volt ideje: csónakokkal kelt át társaival a Sárga-folyón, majd tevekaravánban utazott, homokcsúzdázott, a sivatagban rallyzott, végül sárkányrepülőn nézte a csodálatos tájat, s a Kínai Nagy falat felülről.

A Nagy Falon - bobbal
A fal északi részén bobbal jött le, mintegy 2000 méteres magasságból MÁZS. Azt mondja, nem csak ez, hanem maga a hatalmas építmény is óriási élményt jelentett számára. Egy 9 őrtoronyból álló szakaszon végig is futott a színész, hogy a sok itt elhunyt lélekre emlékezzen, akiket a hagyományok miatt és vallási félelemből a falba temettek, ezzel is távol tartva az ártó szellemeket.

- Különös élmény volt! - mondja.

Hazatérés előtt még egy kicsit Pekingben akklimatizálódott a művész. A 30 milliós várost nem könnyű bejárni, de a főbb nevezetességeket, például a császári palotát, a Tiltott várost sikerült megtekintenie.

Mészáros Árpád Zsolt sivatagi ralija...
- Olyan kevés időm volt, hogy végül egy elektromos riksán száguldva értem csak ki a repülőtérre. Többször voltam életveszélyes helyzetben, a sofőr nem nagyon ismerte a közlekedési szabályokat. Kína amúgy is a szabályok és a szabálytalanságok, illetve a szélsőségek országa. Több ezer ember táncát láttam a pekingi főtéren, nem tudtam eldönteni, tényleg élvezik-e, amit csinálnak, vagy parancsra cselekednek. Vagy például ugyanolyan autókkal járnak mint mi, viszont a külsejük nem éppen nevezhető rendezettnek… Egy dologban viszont nagyon konzekvensek, ha van pénzük, ha nincs, az egészség az életük. A tibeti országrészben azért élnek az emberek, hogy a túlvilágon jobb legyen nekik. Remélem, hogy az itt tanultakat jól tudom majd hasznosítani itthon is, s hogy azok a végső fázisban járó kutatások, amiket megismerhettünk, meghozzák a várva várt eredményt, s tíz-, sőt százmilliók egészségén segítenek majd… - mondja Mészáros Árpád Zsolt.rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház