Eseménydús karácsony és szilveszter!
2011-10-31
Egy Brecht-premier, no és sok visszatérő sikerprodukció. Ez jellemzi a Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi programját. Dolhai Attila karácsonyi koncertjére és a szilveszteri Miss Saigonra - vacsorával és retro diszkóval - jegyek már kaphatók!

Sok sikerprodukció visszatér a Budapesti Operettszínház repertoárjára novemberben és decemberben. A 2011/2012-es évadban például először lesz látható a Szép nyári nap, a Szerdán tavasz lesz, a Koldusopera, a Menyasszonytánc, valamint a majdnem két hónapos németországi turnéról hazaérkező A Szépség és a Szörnyeteg.

Újra itthon A Szépség és a Szörnyeteg
Új produkciókat is megtekinthet közönségünk. 2011. december 2-án mutatjuk be Raktárszínházunkban A kaukázusi krétakört. Az 1945-ben elkészült darabban Bertolt Brecht az ótestamentumi salamoni ítélet és a régi kínai krétakör-mese motívumait alakítja saját képére. A történet a régi Grúziában játszódik, ahol polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett kormányzó kisfiát, akit menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön. A szerelmet is feláldozva magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné, és visszaköveteli a fiút. A per a falusi írnokból bíróvá emelkedett Acdak elé kerül, aki próbára teszi a peres feleket: krétával kört rajzoltat a földre, abba állítja a gyereket. Az az igazi anyja, akinek elég ereje lesz, hogy a körből a maga oldalára rántsa... Paul Dessau zenéjével igazi, kísérletező zenés színházi produkció készül, mely a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen mesterképzésben résztvevő Nádasdy Kálmán-díjas fiatal alkotó, Somogyi Szilárd diploma-vizsgaelőadása is egyben. Főbb szerepekben: Szabó P. Szilveszter, Peller Anna, Makranczi Zalán, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Náray Erika, Faragó András, Jantyik Csaba, Nádasi Veronika, Pirgel Dávid.

Szilveszteri Miss Saigon sztárjainkkal
Karácsony első napján ismét koncerttel várja közönségünket Dolhai Attila, de az ünnepekkor máskor is érdemes ellátogatni hozzánk. Búcsúztassa az óévet és köszöntse az újat operett- és musicalsztárjainkkal! 2011. december 31-én este a hatalmas sikerű Miss Saigon előadással várjuk nézőinket, sztárszereposztásban. Utána ünnepi vacsora, majd szórakoztató operett-műsor népszerű művészeink előadásában. Természetesen a buli sem marad el, vendégeink hajnalig rophatják színpadi retro-diszkónkban a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek slágereire!

Erre a produkcióra belépők és vacsorajegyek 19.000-35.000 forintos áron csak Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban kaphatók 2011. november 2-ától!

Másnap, január 1-jén immár hagyománnyá váló zenés utazásra invitáljuk nézőinket. Újévi Operett Gálánkban legkedveltebb színészeink-énekeseink lépnek színpadra, elsősorban Lehár, Kálmán, Strauss, Fényes, Ábrahám, Zerkovitz, Szirmai és Huszka slágereivel, némi musicallel és televíziós közvetítéssel fűszerezve.

Egy éj Velencében
Persze az évadban már korábban látható előadásaink is szerepelnek műsoron: december 6-a környékén Mikulás várja a gyerekeket az Erdei kalamajkán és a Musicalmeséken, s ismét megtekinthető A Csárdáskirálynő, a Madame Pompadour - diákelőadásban is -, a Rómeó és Júlia, a Rebecca, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, az Abigél, valamint október végi premierünk a Cigányszerelem, melyben olyan sztárok tűnnek fel, mint Kalocsai Zsuzsa, Frankó Tünde, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Benkóczy Zoltán, Lehoczky Zsuzsa, Szulák Andrea, Fischl Mónika, Lukács Anita, Csonka András, Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt és Verebes István.

Novemberi és decemberi produkcióinkra 2011. október 5-étől lehet belépőket vásárolni Jegypénztárunkban, Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban, valamint az ismert elárusító helyeken, illetve az operett.ticketportal.hu weboldalon, ahol rögtön kis is nyomtathatja jegyét! Pavilonunk is minden nap várja nézőinket az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán. Ugyanitt válthatók bérletek is a következő évadra - közönségünk 16 sorozat közül választhat.

Siessen, s gondoskodjon időben őszi-téli programjairól!rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház