EGY majdnem KOMPLETT SZTÁR a Kálmán Imre Teátrumban
2017-11-23
December 4-én és 5-én EGY majdnem KOMPLETT SZTÁR címmel látható a Kálmán Imre Teátrumban Nádasi Veronika születésnapi koncertje, melyen a művésznő legkedvesebb dalait énekli a hozzá oly közel álló musical műfajából, de különleges gospell feldolgozások és poposabb hangzású számok is bekerültek a műsorba, melyet ő maga állít össze. Az est az elmúlt negyven év összegzése, melyből a közönség talán azt is megtudhatja, ki Nádasi Veronika; nem a színésznő, hanem az ember. Ebben segítségére lesz két kedves kolléga, egykori egyetemi osztálytárs Peller Anna és Dolhai Attila is.
A koncert aktualitását az adja, hogy a művésznő épp december 4-én tölti be negyvenedik életévét, de mint mondja, korábbi önálló estje, a 2011-es Mirage óta sok év eltelt, és már jó ideje érlelődött benne egy újabb zenés est vagy koncert gondolata. Egy kedves barát (aki vokalistaként a műsorban is közreműködik) unszolására végül is belevágott a projektbe, melyet a Budapesti Operettszínház is felkarolt. Lőrinczy György, a színház főigazgatója helyszínként felajánlotta a Kálmán Imre Teátrumot. "Kapva kaptam a lehetőségen. Mindenképp egy intimebb, színházi közeget szerettem volna, nem koncerttermet, mert elsősorban musical számok hangzanak majd el, amik akár hogy is nézzük, színházi dalok. A Teátrum miliőjéhez pedig mindez nagyon illik" - meséli a színésznő, aki azt is elárulja, miért választotta estjének címéül a Funny Girl című musical egy betétdalát. "Az 1996-os Ki mit tud? döntőjében énekeltem a Komplett sztár című számot. Ezzel nyertem meg a versenyt, ami olyan visszajelzést jelentett számomra, hogy helyem van ezen pályán, és jó az az irány, amerre elindultam. Tulajdonképpen ezzel indult el a karrierem. Ráadásul Miklós Tibi kifejezetten nekem írta a dalszöveget, az én karakteremre formálta, és úgy, hogy az a darabból kiszakítva is értelmezhető legyen. Nagyon sokat jelent nekem ez a dal, ami valahogy végigkísérte az életemet, mindig igaz. Szerintem rám is nagyon jellemző ez a "majdnem komplett sztárság" átvitt értelemben és konkrétan is. Jól lefedi a mostani állapotomat, és talán egy picikét a karrieremet is. Borzasztóan közel áll hozzám magának a musicalnek a kicsit bolondos, kicsit édes-keserű, kicsit gunyoros világa, ami ebben a számban is erősen benne van. Tulajdonképpen erre fel is tudtam építeni az egész koncertet, a vezérfonalává vált ez a "majdnem komplett sztárság"."

A művésznő nem a népszerű operettszínházi szerepeiből fog énekelni, hanem tudatosan olyan számokat választott, amiket a színházon kívül vagy egyáltalán nem énekelt még, de fontosak számára, és amikben más, kevésbé ismert oldalait is megmutathatja. Arra törekszik, hogy kevésbé bújjon karakterek mögé, mint teszi azt estéről estére a színházban, hanem őt lássák a nézők, ki is valójában Nádasi Veronika. Persze egy színésznő nem tagadhatja meg önmagát, így aztán sok előadói szám kap helyet a műsorban. A koncert alapját adó musical részletek mellett gospell feldolgozások is megszólalnak, és megjelenik a könnyebb pop műfaj is, mint a nagy kedvenc Katona Klári vagy Dés László dalai. Felcsendülnek olyan dallamok is, amikhez kifejezetten erre az alkalomra született magyar szöveg, vagy készített rájuk új fordítást Galambos Attila. "Bevallom őszintén, az volt a vágyam, hogy én is írjak egy számot, de végül az idő rövidsége miatt ez nem jött össze. Majd az ötvenesre megírom… Az az igazság, hogy régóta dédelgettem a saját, élőzenekaros koncert ötletét, de amikor hirtelen valósággá vált, idén szeptemberben, minden egy pillanat alatt történt. Kevesebb, mint egy hónap van a bemutatóig.  Már a zenekaros és zenejavító próbákat tartjuk."

A számokat Kéménczy Antal hangszerelte újra, ő vezényli majd a hatfős zenekart és zongorázik az esten. Nádasi Veronika vendég szólistákat is hívott maga mellé Peller Anna és Dolhai Attila személyében, akik osztálytársai voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és akikkel sok éve kollégák az Operettszínházban. "Ők nem csak a kollégáim, hanem a barátaim is. Amikor kiderült, hogy itt valósulhat meg a koncert, egyértelmű volt, hogy őket kérem fel. Miután mégis csak az eltelt negyven évemről beszélünk, megkerülhetetlen, hogy szó essen arról, mi minden történt velem, honnan hova jutottam el. Ebből a főiskolát nem lehet kihagyni. Ezeket a közös húrokat is megpendítjük" - magyarázza a színésznő, aki most minden energiájával a két decemberi előadásra koncentrál, szeretné és bízik abban, hogy ha siker lesz, következhet folytatás akár a Kálmán Imre Teátrumban, akár vidéki helyszíneken.


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház