Dualitás a Kálmán Imre Teátrumban
2017-11-14
Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház ifjú sztárja első önálló estjére készül. A televízió képernyőjéről is jól ismert művész Dualitás címmel mutatja be november 16-án, a Kálmán Imre Teátrumban kedvenc musicaljeiből, saját dalaiból és népszerű slágerek feldolgozásából összeállított műsorát.
Veréb Tamás sokoldalú művész; miközben az Operettszínház színpadán a legnagyobb musicalek jelentős szerepeit énekli estéről estére, 2016-ban diplomát szerzett a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében klasszikus ének szakon. Régi vágya volt egy olyan est, amelyen mindkét oldalát megmutathatja a közönségnek, és ami összefoglalja életének eddigi állomásait. "Számomra a tanulás egy újabb lépcsőfokát, valamint egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti ez az est, de fontosnak tartom azért is, mert itt lehetőség nyílik arra, hogy azok a nézők, akik elsősorban a színházból ismernek, kicsit bepillanthassanak a könnyűzenész énembe és fordítva. Örülök, hogy mindez az Operettszínházban, az anyaszínházamban tud megvalósulni. Bízom benne, hogy a Kálmán Imre Teátrum exkluzív terében, abban a különleges miliőben olyan pillanatok születnek majd meg, amire én is vágyom, és amivel a nézőknek is sokat adhatok" - mondja a művész, aki saját maga állította össze estjének anyagát, segítségül hívva Klajkó Szandra koreográfust.

A műsorban, ha nem is dalonként, de blokkonként váltakozik musical és könnyűzene, egyensúlyban tartva a kettőt, harmonikusan megteremtve az átmenetet és közben finoman összemosva a műfaji határokat. "Ezért is neveztük el estnek, nem koncertnek és nem előadásnak. Az egészet egy pop és musical show-ként álmodtuk meg élőzenekarral, táncosokkal." A musical részletek mellett Veréb Tamás saját számait énekli és olyan dalokat, amik egy részét a nézők már a tévében láthattak és hallhattak tőle, de ezúttal új köntösben, újragondolt verzióban hangzanak el, és persze ott lesznek a nagy kedvencek, ahol igazi örömzenélés részese lehet majd a közönség. "Ez a legfontosabb üzenete az egész produkciónak: bármit játszunk, öröm legyen mögötte, szeretet és boldogság nekünk és a nézőknek egyaránt" - hangsúlyozza az előadó.

Az est lehetőséget nyújt arra is, hogy a nézők a szerepek mögé lesve kicsit közelebbről is megismerhessék a művészt. "Számomra is nagy meglepetés , hogy olyan dalokat, amiket már évek óta énekelek - és még régebb óta ismerem őket -, a saját életemre is le tudok fordítani azáltal, hogy kiragadtuk őket az előadás közegéből, és kicsit másként nyúltunk hozzájuk. Ezáltal az én belső monológjaim kerültek mögéjük, illetve új értelmezéseket nyertek, és még inkább az enyémek lettek. Kíváncsi vagyok, hogy akik már láttak Mozartként vagy Rómeóként, mit fognak szólni ahhoz, amikor egy-egy dalt a saját aspektusomból adok elő, nem mint a színpadi hős, hanem mint Veréb Tamás."

A Rómeó és Júliában
A musical betétek sajátos feldolgozásban kerülnek színpadra, a nagy szóló számok köré egy fajta zenei összeállítás készült, úgy nevezett medley-k, amikben az egyes előadások jól ismert dallamai csendülnek fel. Így például amikor Veréb Tamás A Notre Dame-i toronyőrből Quasimodo Ott lenn című számát énekli, felhangzanak Esmeralda táncának és Frollo nagy dalának motívumai is, ahol a partnereket a táncosok elevenítik meg. Így kel életre a Rómeó és Júliából Júlia, a Fame-ből Serena, vagy a Mozart!-ból Constanze is. Míg a musical részleteknél a táncosoknak kiemelt szerepük, szinte színészi feladataik vannak, addig a könnyűzenei részeknél nagy közös showtáncokat állított össze Klajkó Szandra, amikben Veréb Tamás is aktívan részt vesz. A művész bevallja, hogy bár nem profi táncos, nagyon szeret táncolni, és örül, hogy ezúttal volt alkalma és ideje alaposan átvenni és elsajátítani a koreográfiákat.

Az esten Veréb Tamást két vokalista és saját, session zenészekből álló négytagú zenekara (dob, billentyű és két gitár) kíséri, Tempfli Erik zenei irányítása mellett. Ehhez csatlakozik két további hangszer: egy hegedű és egy trombita. "Számomra is zenei csemege már az, ahogy a próbákon összeállítottuk a szólamokat, nem beszélve arról, ahogy megszólal egy  olyan dallam, akár musical, akár popzene, amiben alapesetben nincs hegedű vagy trombita. Remélem, a nézőknek is olyan nagy élmény lesz, mint nekünk volt mindezt összeállítani."

A Kálmán Imre Teátrum
A novemberi előadást követően decemberben még két alkalommal tűzi műsorára az Operettszínház az estet, amivel 2018 januárjában a művészek turnéra indulnak. Január 6-án Miskolcon, január 20-án pedig Szegeden tekinthetik meg az érdeklődők Veréb Tamás Dualitás című műsorát.


Az estre a nagy érdeklődésre való tekintettel már párna- és állójegyek is kaphatók kedvező, 1500 és 1000 forintos áron online, az operett.jegy.hu oldalon, az Interticket országos hálózatában és jegypénztárunkban.


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház