Novemberi és decemberi műsoraink
2017-09-22
Novemberi és decemberi nagyszínpadi előadásaink között operett premiert és koprodukcióban készült operacsemegét is találnak, de ellátogat hozzánk a Szentpétervári Zenés Komédia Színház egy történelmi témájú musicallel, visszatér a Rebecca című előadásunk, és egy nagyszabású musical gálával is készülünk. Nagyszínpadi műsoraink mellett október 9-étől már a Kálmán Imre Teátrum, a Raktárszínház és az Átrium Film-Színház novemberi előadásaira is megválthatják jegyeiket.

Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon, valamint az Interticket országos hálózatában. Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon, valamint az Interticket országos hálózatában.

A Kálmán Imre Teátrum tavasszal a Csárdáskirálynő Broadway változatával, azaz a Riviera girl című Kálmán operett magyarországi ősbemutatójával nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Novemberben ismét műsorunkra tűzzük a Monte Carlo-ban játszódó, tüzes és friss operettcsemegét új játszóhelyünkön. Ugyanitt várja Önöket Dualitás címet viselő önálló estjével Veréb Tamás, aki a musicalszerepeiből és könnyűzenei munkásságának legjobb dalaiból ad elő különleges válogatást.


Swingoperett című estünkön népszerű operett slágereket hallhatnak swingre hangolva, színházunk szólistáinak tolmácsolásában. Hónapról-hónapra változó műsorral, mindig más és más sztárénekessel várjuk önöket - a fergeteges hangulat azonban állandó. Novemberi fellépőink: Bordás Barbara, Dolhai Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Peller Károly, a sztárvendég Felföldi Anikó lesz, a zenei keretet pedig Bársony Bálint és Zenekara biztosítja. 

ÚJ SZOLGÁLTATÁSUNK A KÁLMÁN IMRE TEÁTRUMBAN

VIP jegy vásárlása esetén, különleges szolgáltatásunk keretében az előadás szünetét az exkluzív Somossy Szalonban tölthetik, ahol svédasztalos falatkákkal, alkoholos és alkoholmentes italokkal várjuk Önöket!  A csomag ára: 2500 Ft.

Swingoperett - fotó: Kállai-Tóth Anett

A Raktárszínházban novemberben ismét látható A régi nyár című, legendás Lajtai-Békeffi operett Szabó Máté rendezésében. Szerelem, csalódás, emlékek, mára már "örökzöld" slágerek, parádés szereposztás... nem érdemes kihagyni, ahogyan Lili bárónő című operett-fantáziánkat sem, amelyben mindenki akar valakit, mindenki mást - és mégis ugyanazt. Nevetés, szenvedély, kilenc színész, egy zenész, és egy hihetetlen történet! És ha van olyan önök között, aki inkább a musicalek világába kalandozna velünk, annak is jó hírünk van: a Raktárszínház kínálatában természetesen megtalálják Charlie Gordon szívszorító történetét, azaz Virágot Algernonnak című musicalünket is. Gyerekelőadásaink közül a méltán népszerű Erdei kalamajkával, és a Lázár Ervin halhatatlan meséjéből készült, májusban bemutatott Szegény Dzsoni és Árnikával várjuk a kicsiket és a nagyokat!

Az Átrium Film-Színházban novemberben újra műsoron a Duda Éva Társulattal közös, Frida című zenés-táncos, különleges vetítéssel színesített produkciónk, amellyel a világhírű mexikói festőművésznő életét és művészetét idézzük fel, de patakokban fog folyni a gazpacho is Nők az idegösszeomlás szélén musicalünkben. 

A Luxemburg grófja csapata‚ fotó: Gordon Eszter
Az operett-irodalom egyik legmulatságosabb műveként számon tartott Lehár operett, a Luxemburg grófja a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közös produkcióként november 4-én érkezik a Budapesti Operettszínházba. A szerelmi bonyodalmakkal, álházassággal, sok-sok akadállyal tarkított és persze remek humorral átszőtt történet főbb szerepeiben Fischl Mónika, Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Lukács Anita, Frankó Tünde, Vermes Tímea, Kálloy Molnár Péter, Földes Tamás, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Simon Panna és Laki Péter látható.

Vágó Zsuzsi‚ Veréb Tamás és Szerémy Dániel A Notre Dame-i toronyőrben‚ fotó: Gordon Eszter
A világ több országában hatalmas sikert aratott musical, A Notre Dame-i toronyőr augusztusban hatalmas sikerrel debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon KERO® rendezésében, és szeptembertől színházunk nagyszínpadára költözött. Akinek nem jutott jegy az első előadásokra, novemberben és decemberben összesen tizenkét alkalommal pótolhatja az élményt. 

Gömöri András Máté az Ének az esőben című előadásban‚ fotó: Gordon Eszter
Ismét ázik majd a nagyszínpad, jön a Kalandok Évének egyik szenzációjaként februárban bemutatott, a show business világát idéző örökzöld, az Ének az esőben is. Az előadást - amelynek parádés sztepptáncai és fülbemászó betétdalai az egész világot meghódították - öt alkalommal tekinthetik meg.

Szendy Szilvi és Laki Péter A chicagói hercegnő című előadásban‚ fotó: Kállai-Tóth Anett
Mary és excentrikus milliomosnő barátai ellátogatnak egy parányi balkáni országba, Sylváriába, de az utazás másképp alakul, mint tervezték. Kalandvágyból elkövetett fogadás, maszkabál, charleston és csárdás összecsapása… és hogy mindezekből végül mi kerekedik ki, kiderül Kálmán Imre különböző zenei stílusokat elegyítő operettjéből, A chicagói hercegnőből novemberben és decemberben a Nagyszínpadon. Aki pedig a kálmáni életmű egy másik gyöngyszemét nézné meg inkább, annak a zeneszerző leggyakrabban játszott művét, A Csárdáskirálynőt ajánljuk, amely szintén helyet kapott teátrumunk késő őszi műsorán, csak úgy, mint az Operettszínház egyik legnagyobb musicalsikere, Gérard Presgurvic világhírű francia zeneszerző Rómeó és Júliája. A Shakespeare klasszikus színművéből készült musical novemberben négy alkalommal lesz látható színházunk ifjú sztárjaival a főbb szerepekben.

A sevillai borbély‚ fotó: Deim Balázs
Egy rendhagyó koprodukcióval is készülünk: Rossini népszerű operája, A sevillai borbély a szentendrei és a szegedi bemutatót követően december elején érkezik színházunkba. A CO-OPERA (azaz a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szentendrei Teátrum és az és az Operettissima Non-profit Kft.) összefogásában megvalósuló, sziporkázóan szellemes vígoperát KERO® rendezésében láthatják, a főbb szerepeket Fischl Mónika, Frankó Tünde, Rab Gyula és a Kreatív kapcsolatokból ismert Kendi Lajos alakítja.

De különleges előadásaink sora itt még közel sem ér véget, hiszen novemberben vendégül látjuk Szentpétervári Zenés Komédia Színház társulatát, akik a Fehér Pétervár című, történelmi témájú musical előadásukat hozzák el a magyar nézőknek, de várjuk önöket fergeteges gálaműsorunkra is, amely a Mindhalálig musical címet viseli, és amely során a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhatnak sokszínű válogatást színházunk sztárjainak előadásában, a klasszikusoktól a Disney musicalekig. Egyebek mellett felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai, az élményt pedig lenyűgöző koreográfiák és pazar jelmezek teszik majd teljessé.

Polyák Lilla a Rebeccában
A Hódítások Évének nagy visszatérője Lévay Szilveszter és Michael Kunze hatalmas sikerszériát maga mögött tudó Rebecca című musicalje. A közönség és a társulat nagy kedvence december közepétől kerül ismét repertoárunkra, és a karácsonyi időszakban ismét látható lesz a Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregénye nyomán készült Isten pénze musical is Somogyi Szilárd rendezésében, ami nemcsak a kicsiket és a fiatalokat, de minden korosztályt elbűvöl. 
 

A gyermekeket is várjuk, a nekik (is) szóló előadásaink közül novemberben és decemberben az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Musicalmesék és Ördögölő Józsiás című előadásainkat is műsoron tartjuk. 

Ne feledjék figyelni híreinket, hamarosan közzétesszük a Kálmán Imre Teátrum, a Raktárszínház és az Átrium Film-Színház operettszínházi műsorát is! Találkozzunk a Budapesti Operettszínházban!

Jegyvásárlással kapcsolatos bővebb információ: 06-1/353-2172, jegy@operett.hurendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház