A Notre Dame-i toronyőr - nagyszínpadi bemutatót ünnepelhetünk!
2017-09-20
Szeptember 22-én és 23-án tartjuk A Notre Dame-i toronyőr című Disney musical kőszínházi premierjét. A világ több országában hatalmas sikert aratott előadás az önzetlenség és az önfeláldozás drámai meséje, amely során egy többszáz éves, ám ma is nagyon aktuális kérdéseket felvető történet bontakozik ki. A musical augusztusban debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon, és péntektől színházunk nagyszínpadára költözik.

Veréb Tamás és Gubik Petra A Notre Dame-i toronyőr című előadásban
(fotók: Kállai-Tóth Anett)
A Victor Hugo regényéből készült látványos produkció zenéjét a Szépség és a Szörnyeteget is jegyző Alan Menken komponálta. Makláry László, színházunk főzeneigazgatója és az előadás zenei vezetője elárulta, hogy a próbák során elsősorban a 4-6 szólamú egyházi kórusok megszólaltatása jelentett kihívást a társulat számára, melyek mellett persze gyönyörű szólószámok hallhatóak a műben. Makláry László arról is szót ejtett, hogy a zeneszerző milyen árnyaltan jeleníti meg a figurák jellemvilágát, például Frollo világi hatalmát és egyben romlott lelkét.

Makláry László‚ az előadás zenei vezetője
A történet szerint a csúf, púpos, ám melegszívű Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogva tartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak Quasimodo képes megtalálni a kiutat, akit a színpadon Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter kelt életre. Esmeraldát Gubik Petra és Fekete-Kovács Vera alakítja, Frollo szerepében Szabó P. Szilveszter és Szomor György látható, Phoebus kapitány szerepét Kocsis Dénesre és Szerényi Lászlóra bízta a rendező. Clopint, a cigányok királyát Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt, Quasimodo barátait, a Notre Dame vízköpő szobrait pedig Vágó Zsuzsi, Ottlik Ádám és Szerémy Dániel alakítja. 
 

A Notre Dame-i toronyőr szereplői
A darabot fordító Somogyi Szilárd kiemelte, milyen fontosnak tartja a fülbemászó, könnyen énekelhető fordítást, amellyel a színészek is együtt tudnak “élni". Arra is rávilágított, hogy A Notre Dame-i toronyőrben egyszerre tud megjelenni a felnőtt világ és a gyermeki lélek, hiszen a különböző szereplőkön, például Quasimodón és Frollón keresztül más és más világokat ismerhetünk meg.


Kerényi Miklós Gábor KERO®‚ az előadás rendezője
Az előadás főszereplői és Kerényi Miklós Gábor KERO® rendező egy interaktív játék és kulisszajárás keretében meséltek a próbafolyamatról a sajtó képviselőinek, akik a kulisszatitkokba beleshettek. "A Notre Dame-i toronyőr komoly produkció, mely nem a rajzfimből megismert kedves hangulatot idézi - fogalmazott a rendező.


Horváth Kata jelmeztervező‚ Duda Éva koreográfus és Khell Csörsz díszlettervező
Khell Csörsz díszlettervező rövid bemutatójából kiderült, a középkori Párizs és a templom hogyan kapcsolódnak egymáshoz a színpadon, Horváth Kata jelmeztervező Szent Aphrodisius jelmezének trükkjéről rántotta le a leplet, Duda Éva koreográfus pedig a drámai pillanatokkal teli produkció koreográfiájáról mesélt, és egy rövid, közös tánctanításra invitálta a megjelenteket. Fény derült arra is, milyen kínokat él át Quasimodo a színpadon, és hogy milyen érzés lenézni a "párizsi" Notre Dame harangtornyából.

Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon, valamint az Interticket országos hálózatában.

  rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház