Nyári vendégjátékaink
frissítve
2017-08-10
Közönségünk már jól tudja, hogy színházunkban nyáron sem áll meg az élet. 16 helyszín, 104 előadás szerte az országban és a határainkon túl is. Számos vendégjátékon vagyunk túl, de idén nyáron még több helyszínen találkozhatnak társulatunkkal.

A nyár még közel sem ért véget! A 8. Kolozsvári Magyar Napok záróakkordjaként lesz látható A Csárdáskirálynő* augusztus 20-án a város főterén. Kálmán Imre leghíresebb operettjének 120 fős, monumentális változatát teljes nagyszínpadi felállásban először láthatja az erdélyi közönség.

 

De művészeink nemcsak Kolozsváron, hanem több más helyszínen is várják önöket Szent István ünnepén! Már hagyománnyá vált, hogy augusztus 20-án pazar gálaműsort adunk az államalapítás ünnepén Hódmezővásárhelyen. Idén történelmi témájú, magyar zenés színházi művekből hallhat válogatást a Szent István tér közönsége. 

Ezzel egy időben a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott musicalünk, A Notre Dame-i toronyőr című előadásunk idei utolsó szabadtéri előadására várjuk a nézőket. Az Oscar-díjas szerzők, Alan Menken, Stephen Schwartz és Peter Parnell musicalje a világ számos országa után hazánkba is megérkezett, és a Dóm téri fesztivál után szeptember 22-étől a Budapesti Operettszínházba költözik.

Szintén ezen a hétvégén ér véget A Szépség és a Szörnyeteg nyári turnéja, vasárnap Linzben - egy időre - utoljára izgulhatunk Belle-ért és az elvarázsolt hercegért! A musical dalai az elmúlt években több mint egymillió néző szívét hódították meg Németország és Ausztria területén, és az 500. német nyelvű előadást a közelmúltban Drezdában ünnepelte musical csapatunk.

A Szépség és a Szörnyeteg csapata Drezdában az 500. német nyelvű előadás után
  

Hatodik esztendeje annak, hogy a Budapesti Operettszínház társulata minden nyáron ellátogat Baja városába, hogy A Csodálatos Baja programsorozat keretében lenyűgöző operett és musical produkcióival örvendeztesse meg a Szentháromság tér hűséges közönségét. Idén Best of Musical - Csúcsslágerek Baján címmel egy káprázatos gálaesttel várjuk a műfaj szerelmeseit augusztus 19-én, az operett rajongóknak pedig a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb művét, a Mágnás Miskát ajánljuk, amely Fertőrákos után augusztus 25-én és 26-án Bajára is megérkezik! A címszerepben Peller Károly látható, tenyeres-talpas kedvesét pedig színházunk sztárja, Peller Anna alakítja. 

Peller Anna és Peller Károly a Mágnás Miska című operettben

Vendégjátékaink sorát ősz elején Münchenben a Béres Attila rendezte Kálmán operett, A chicagói hercegnő zárja, amely ebben az évben a POSZT versenyprogramjában is szerepelt, és amelyet a német közönség összesen hat alkalommal láthat.

A chicagói hercegnő


Végül kalandjaink méltó lezárásaképp a Hódítások Évét a Nagymező utca legfergetegesebb bulijával, a Pesti Broadway Fesztivállal indítjuk szeptember 15-én és 16-án. Szeretettel várjuk önöket nyáron és az új évadban is, az ország számos pontján, és külföldi vendégjátékainkon is!

Eddigi vendégjátékok és turnék: 

Bajai előadásainkra IDE kattintva online és az Interticket országos hálózatában is megválthatják jegyeiket és bérleteiket.

Operett gálával több helyszínen is szerepelnek és szerepeltek művészeink a nyár folyamán. Augusztusban immár ötödik alkalommal csendültek fel varázslatos operett dallamok a Budai Vár Oroszlános Udvarában. A jubileumi esemény különlegessége, hogy idén a Budapesti Operettszínház mellett két másik, nemzeti előadó-művészeti társulat részvételével a Budavári Palotakoncertek egy négynapos fesztivállá nőtte ki magát: augusztus 4-én és 5-én került sor Sissi nyomában című, nagyszabású operett koncertünkre. A legnagyobb operett slágereket és a legendás császárné alakjához köthető számokat színházunk sztárjai - Fischl Mónika, Bordás Barbara, Lukács Anita, Lévai Enikő, Oszvald Marika, szendy Szilvi, Kardffy Aisha, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté és Laki Péter - és vendégművészeink - Thomas Weinhappel, Fülöp-Gergely Tímea és Hanczár György - tolmácsolásában láthatják és hallhatták. Aki pedig nem lehetett ott velünk, az megnézheti a gálát augusztus 20-án a Duna televízió műsorán.

Budavári Palotakoncertek

Júniusban a Marica grófnő csapata látogatott Izraelbe, hogy idén is ízelítőt adjanak a helyieknek a szerte a világon nagy népszerűségnek örvendő és hivatalosan is hungarikumnak számító operett műfajból. Június 17-étől Kálmán Imre egyik legnépszerűbb művét, a Marica grófnő romantikus, ám viharos történetét adták elő Tel-Aviv közönsége előtt összesen nyolc alkalommal, KERO® rendezésében. Az előadás szereplői - ahogyan mindig - most is azzal kedveskedtek a vendéglátó ország nézőinek, hogy elsajátítottak néhány mondatot a közönség anyanyelvén, így a slágerekkel teli operett részben héberül csendült fel.

A Marica grófnő izraeli plakátja


A víg özvegy című operettünk pedig július elején a csodálatos palazzóiról és pezsgő kulturális életéről nevezetes kikötővárosba, Triesztbe látogatott, ahol 5-én egy nagyszabású operett gálát adtak, majd július 7. és 9. között négy előadás erejéig a híres Politeama Rosetti adott otthont Glavári Hanna és Daniló gróf fordulatos szerelmi történetének Szabó Máté rendezésében.

Fischl Mónika és Homonnay Zsolt A víg özvegyben


Mindeközben a Daniel Keyes világhírű regénye alapján készült, Virágot Algernonnak című musicalünk csapata Salgótarjánba érkezett június 30-án. A szellemileg visszamaradott Charlie Gordon és barátja, Algernon megható története többek között Kerényi Miklós Máté, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika és Gömöri András Máté előadásában elevenedett meg.

Július 1-jén A régi nyár című operettünk vendégeskedett a makói Hagymaházban. Lajtai Lajos és Békeffi István eredetileg Fedák Sárinak írt darabjának középpontjában természetesen a szerelem áll, a főszerepben pedig színházunk primadonnája, Kalocsai Zsuzsa volt látható, olyan partnerekkel, mint Oszvald Marika, Faragó András "Topy", Gergely Róbert, és Kocsis Dénes. Az előadást a nyár folyamán még egy alkalommal láthatták, július 21-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szabadtéri színpada tűzte műsorára.

Színházunk hosszú évek óta visszatérő vendég a Szegedi Szabadtéri Játékokon, idén sincs ez másként. A Dóm téren először a tavaly júliusban bemutatott hollywoodi musicalsikerünkre, az Ének az esőbenre vártuk az érdeklődőket, majd varázslatos párizsi forgatag fogadta a nézőket A Notre Dame-i toronyőr előadásain: az Oscar-díjas szerzők, Alan Menken, StephenSchwartz és Peter Parnell musicalje a világ számos országa után hazánkba is megérkezett a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként. A vágyakról, hősiességről és egymás elfogadásáról szóló, szívszorító történetet KERO® rendezésében láthatják augusztus 11-én, 12-én és 13-án, valamint 18-án, 19-én és 20-án., a címszereplő Quasimodót Veréb Tamás alakítja, mellette a főbb szerepekben Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter és Kocsis Dénes látható. A Notre Dame-i toronyőr szegedi időpontjaira már csak korlátozott számban kaphatók jegyek, azonban az előadást szeptember 22-étől a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán láthatják. Szeptemberi és októberi előadásainkra jegyvásárlás ITT.

Veréb Tamás a Notre Dame-i toronyőrben

Július 28-án és 29-én két este erejéig Madrid vérpezsdítően kaotikus világa kelt életre a debreceni Nagyerdő szívében. A Pedro Almodóvar díjnyertes filmje nyomán készült zenés játékunk, a Nők az idegösszeomlás szélén az ország keleti felében borzolta a kedélyeket Peller Anna főszereplésével, aki röviddel ezután már a nyugati határszélen fekvő, festői szépségű Fertőrákos különleges játszóhelyén, a Barlangszínházban is feltűnt. A fertőrákosi programban ugyanis idén színházunk két produkcióval is szerepelt: augusztus 4-én és 5-én a Szabó Magda generációkat elbűvölő klasszikusa alapján készült musicelünk, az Abigél, majd a talpraesett "vazsmegyei" lovászfiú, Mágnás Miska története került színre.

Peller Anna a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalben


*Megvalóstult a Magyar Kormány támogatásávalrendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház