Ismét Arany Kotta Díjat kapott az Operettszínház művésze
2017-05-24
A Viva la Musical! internetes portál immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad új musicalprodukcióban szereplő legjobb színészének járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján. A zsűri tagjai Kékkovács Mara és Ágoston Katalin művésznők, valamint Somlai Valéria zongoraművész voltak.
Kerényi Miklós Gábor‚ a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője
Fotó: Czitrovszky Balázs/Viva la Musical!
A díjátadót Kerényi Miklós Gábor, színházunk művészeti vezetője és a Marie Antoinette című, történelmi-romantikus musical rendezője konferálta fel a kedd esti előadását követő vastaps után, majd Potyó Krisztiánt, a portál kreatív menedzserét köszöntötte a színpadon, aki személyesen adta át a díjat Szabó P. Szilveszternek.  A Budapesti Operettszínház színművésze nem először örülhet a zenés színházi szakmában különös jelentőséggel bíró elismerésnek, immár harmadik  alkalommal lett Arany Kotta Díjas: először 2012-ben A nyomorultakban és a Miss Saigonban, majd 2014-ben az Elfújta a szél musical adaptációjában nyújtott alakítását is jutalmazta a zsűri és a közönség.

Külön érdekesség, hogy Az Elisabeth, és a Mozart! világszerte népszerű szerzőpárosának, Lévay Szilveszternek és Michael Kunzénak a sikermusicaljét az évadban utoljára ezekben a napokban láthatják a nézők, méghozzá ismét a bemutató szereposztás sztárjával, Polyák Lillával a címszerepben.

Szabó P. Szilveszter átveszi az Arany Kotta Díjat
Fotó: Czitrovszky Balázs/Viva la Musical!
Polyák Lilla‚ a Marie Antoinette című musical címszereplője
Fotó: Czitrovszky Balázs/Viva la Musical!
Az Arany Kotta Díjat 2012-ben alapította a Viva la Musical! portál, mint speciálisan a zenés színházi produkciókra fókuszáló elismerést, amelynek odaítélésében mind a szakma, mind a közönség képviselteti magát. A díjat évente négy kategóriában (legjobb új musicalprodukció, legjobb vidéki új musicalprodukció, legjobb színész és legjobb színésznő) ítélik oda egy háromtagú szakmai zsűri és a nézők súlyozott szavazatai alapján. Az elmúlt évek folyamán a zsűri tagjai olyan művészek voltak, mint Hűvösvölgyi Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Náray Erika, Nádasi Veronika, Siménfalvy Ágota, Galambos Attila és Csonka András.

2016-ban az új musicalprodukcióban szereplő legjobb színésznőnek járó Arany Kotta Díjat szintén a Budapesti Operettszínház művésze vehette át: Peller Anna a Nők az idegösszeomlás szélén főszerepéért részesült az elismerésben. Színházunk művésznőe - akinek alakítása legalább olyan fergeteges és meggyőző volt, mint Pepa abban a bizonyos gazpacho reklámban - idén márciusban, Lőrinczy György főigazgató bejelentése után, az Átrium Film-Színház színpadán vette át a díjat.

Peller Anna átveszi az Arany Kotta Díjat az Átrium Film-Színház színpadán
Fotó: Szűcs Zsuzsa/Viva la Musical!


Szívből gratulálunk!


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház