Váltsa meg jegyeit márciusi és áprilisi előadásainkra!
2017-01-09
Tartson velünk tavasszal is! Január 12-én megkezdjük új, TAVASZI BÉRLETeink árusítását, és a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Két izgalmas bemutató és egy nagyszabású, jubileumi gála mellett nagysikerű repertoár előadásainkkal indítjuk a tavaszi szezont a Nagymező utcában.
A Budapesti Operettszínház tíz év után ismét műsorára tűzi Lehár Ferenc klasszikus remekét, A víg özvegyet Fischl Mónikával és Bordás Barbarával a címszerepben. A francia vígjáték alapján íródott librettó a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna, és a lump szívtipró Daniló gróf Párizsban játszódó fordulatos szerelmi történetét meséli el ármánnyal, szerelemmel, és Lehár szédítő-bódító, halhatatlan melódiáival, Szabó Máté rendezésében.

Fischl Mónika és Bordás Barbara
Márciusban érkezik a lebilincselő személyiségű, és tragikus sorsú festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét bemutató, a színházat, az élőzenét, a kortárs táncot és a videóművészetet egyesítő előadásunk az Átrium Film-Színházba. A Duda Éva Társulat és az Operettszínház művészeinek együttműködésében megvalósuló, Frida című zenés-táncszínházi produkció főszerepében Gryllus Dorka és Gubik Petra bizonyítja majd sokoldalú tehetségét. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi.

Gryllus Dorka és Gubik Petra
Márciusban először az Operettszínház egyik legnagyobb sikerét, Gérard Presgurvic világhírű francia zeneszerző Rómeó és Júliáját tűzzük műsorra KERO rendezésében. A Shakespeare klasszikus színművéből készült musical a tavaszelőn négy alkalommal lesz látható a Nagyszínpadon a teátrum ifjú sztárjaival a főbb szerepekben. Szintén Gerard Presgurvic nevéhez köthető az elmúlt évszázad egyik leghíresebb irodalmi nőalakja, Scarlett O'Hara történetének megzenésítése, amelynek párizsi bemutatója után a magyar alkotók, Kerényi Miklós Gábor és Somogyi Szilárd szabad kezet kaptak, így születhetett meg az Elfújta a szél hazai verziója. Az őszi széria sikerei után az előadást áprilisban láthatják újra Veréb Tamással és Muri Enikővel.

Veréb Tamás‚ mint Rómeó
A szerelemnek azonban nem kell mindig tragikus véget érnie, néha egyszerűen csak bonyolultabb, mint azt első látásra gondolnánk. Így van ez Jacobi Viktor legfontosabb művében, a Sybill-ben is. A nagyoperettben, amely zeneszerzőjének nemzetközi hírnevet szerzett, látszólag senki sem azért epekedik, akiért kellene…vagy mégis? Hogy a cári Oroszországban játszódó szövevényes történetben - amelyben ezúttal két primadonna és két bonviván küzd a szerelemért - végül minden a helyére kerül-e, győződjenek meg a saját szemükkel!

Fischl Mónika és Dolhai Attila
Mi történik akkor, ha három excentrikus milliomosnő ellátogat egy képzeletbeli balkáni országba, ahol egész más viszonyok uralkodnak, mint amikhez ők hozzászoktak? És hogy kerül ide a csapásolás és Mickey Mouse? Kiderül Kálmán Imre különböző zenei stílusokat bravúrosan elegyítő operettjéből, A chicagói hercegnőből március 5-én délután és este, valamint április 7-én és 8-án a Nagyszínpadon. Aki pedig ez alapján kedvet kapott, hogy közelebbről megismerje a kálmáni életmű legragyogóbb állócsillagait, annak szívből ajánljuk még a zeneszerző leggyakrabban játszott művét, A Csárdáskirálynőt, de a decemberben, KERO rendezésében visszatért, csodaszép szólókkal, andalító duettekkel és vérpezsdítő táncokkal fűszerezett Marica 10000 előadásunkat is, amelyek szintén helyet kaptak teátrumunk március-áprilisi műsorán.

A chicagói hercegnő
A szabadság és a szerelem utáni vágy kimeríthetetlen és megunhatatlan témája a zenés színházi előadásoknak, számos műhöz nyújtott már ihletet, és nem is lehetne aktuálisabb máskor, mint a tavaszi hónapokban. A romantika mellett a történelmi témákra is fogékony nézőinket ezért két  forradalmi témájú musicallel is várjuk: a Marie Antoinette a Nagy Francia Forradalom idején, a Lady Budapest pedig az 1956-os budapesti események kulisszái között játszódik. Míg az Elisabeth, és a Mozart! világszerte népszerű szerzőpárosának legújabb darabjában a címszereplő boldogtalan királyné és egy nehéz sorsú szegény lány, Margrid történetén keresztül elevenednek meg a XVIII. századi Franciaország legnagyobb konfliktusai, a Lady Budapestben egy önzetlen, angol arisztokrata  hölgy, Lady Ashton próbálja megsebesült szerelmét, az egyetemi tanár Veres Pált megmenteni az '56-os megtorlástól. Történelmi kalandozásainkat megkoronázandó, a Lady Budapest szerzőpárosának, Kocsák Tibornak és Miklós Tibornak a másik, nagysikerű musicaljére, az Abigélre is megválthatják jegyeiket.

Janza Kata és Szabó P. Szilveszter a Lady Budapestben
A fenti előadásokon túl természetesen a többi halhatatlan klasszikust sem feledjük, a musicalek közül a nyári szegedi bemutató után februárban a teátrumba költöző Ének az esőben márciusban és áprilisban is látható lesz a Nagyszínpadon. A lenyűgöző szteppjelenetekkel és slágerekkel tarkított előadásunkkal a show-business miliőjébe nyerhetnek betekintést Don Lockwood és Lina Lamont sztoriján keresztül, s az új évszak különleges eseménye, hogy Don szerepében először köszönthetjük Adorjáni Bálintot, a Radnóti Színház népszerű művészét.

Adorjáni Bálint
fotó: Emmer László⁄glamouronline.hu
Nyolchetes, ovációval kísért nemzetközi turnéja után ismét visszatér színházunkba A Szépség és a Szörnyeteg című családi musical, hogy Berlin, Bécs, Zürich és Baden-Baden után a Nagymező utca közönségét is újra elvarázsolja. És mivel meséből sosem elég, a gyermekeket és a lelkükben ifjú felnőtteket a kedves és melegszívű Belle meséjén kívül Oszvald Marika zenés "kavalkádjával", az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó című meseshow-val, az évek óta kedvenc Musicalmesékkel, és az Ördögölő Józsiás című mesejátékkal várjuk a Nagyszínpadon, a Raktárszínházban pedig az Erdei kalamajka című zenés játékunkkal kedveskedünk nekik.

A Szépség és a Szörnyeteg
A fentiek mellett Raktárszínházunk színpadán természetesen márciusban és áprilisban is láthatóak lesznek a Lili bárónő, a Virágot Algernonnak, a Jövőre, Veled, Itt! és a Régi nyár című előadásaink is, a Nagyszínpadon változatlanul megtekinthető lesz a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, a Mágnás Miska, míg az Átrium Film-Színházban tavasszal is műsoron tartjuk a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalünket. Pedro Almodóvar filmjének színpadi adaptációjában az Operettszínház sztár-hölgyei, a vérpezsdítő latin dallamok és a mediterrán életérzés együttesen garantálják a forró hangulatot!

Simon Panna‚ Janza Kata és Kocsis Dénes
Társulatunk decemberben a Szentpétervári Zenés Komédia színházban bizonyította egy évtizednyi hűségét. A Szentpétervári Kulturális Fórum keretén belül létrejött gála a Néva parti intézmény és a Budapesti Operettszínház 10 éves kapcsolatát volt hivatott méltatni. Összesen 11 koprodukció és megannyi gála jelzi, hogy az együttműködés milyen erős. Szólistáink, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté, KERO rendezésében a szentpétervári, valamint a moszkvai színház szólistáival kiegészülve adtak ízelítőt az elmúlt évek közös munkáiból. Mindez persze nem jöhetett volna létre a stáb és természetesen Lőcsei Jenő koreográfiái, valamint Lőrinczy György főigazgató nélkül, akinek kulturális menedzserként nagy szerepe van abban, hogy ennyi produkció születhetett és az együttműködés folyamatos. Az ünneplés nemsokára folytatódik, a Tavaszi Fesztivál keretein belül, április 21-én mi látjuk majd vendégül az orosz társulat szólistáit a Szentpétervár-Budapest 10 éves Jubileumi Gálával.

10 éves együttműködés a Szentpétervári Zenés Színházzal
Keressék különleges TAVASZI BÉRLETünket is, amelyben három nagyívű musical előadásunkkal segítünk ráhangolódni a szerelem hónapjaira.

A bérlet tartalma:

2017.04.16. 19.00 Ének az esőben
2017.05.23.19.00 Marie Antoinette
2017.06.11.19.00 Elfújta a szél

Ára:
4.200-7.400-11.300-15.200-17.500-20.400-26.600

Jegyek válthatók személyesen a jegypénztárunkban, vagy az Andrássy út - Nagymező utca sarkán a jegyárusító pavilonban, a 312 4866 telefonszámon, vagy pedig az operett.jegy.hu címen, mely a nap 24 órájában lehetővé teszi a jegyvásárlást.


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház