Csillag-díj: Tarolt a Csínom Palkó és az Én és a kisöcsém
2015-09-22
Negyedik alkalommal adták át hétfőn este a Csillag-díjakat a Budapesti Operettszínház művészeinek. A fővárosi zenés színház és a Blikk által közösen indított kezdeményezés keretében az előző évad kiemelkedő színészi teljesítményeit díjazzák a közönségszavazatok alapján. A 2014/15-ös évad, a Legendák éve az operett diadalát hozta. Az öt kategória elismeréseit a Csínom Palkó és az Én és a kisöcsém szereplői vehették át.
"Ha már olyan kevés figyelem irányul a színészekre, akkor mi magunk teremtjük meg a saját színházi ünnepeinket és saját díjainkat" - mondta Lőrinczy György főigazgató az ünnepélyes díjátadón. A színház három jelöltet állít az egyes kategóriákban, közülük az internetes szavazáson legjobb eredményt elérő művészek kapják a díjakat. Idén valamennyi területen az operett győzedelmeskedett. "Ez nagyon jó, mert a musical népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, de az, hogy az operett műfaj sztárjait ennyire vissza tudtuk hozni a köztudatba, igazolja azt a munkát, amit KERO elkezdett, és amit most együtt folytatunk" - tette hozzá a főigazgató. A díjazottakat Kerényi Miklós Gábor, KERO méltatta.

Simon Panna‚ Oszvald Marika‚ Szendy Szilvi‚ Sircz Gabriella fagott művész‚ Dolhai Attila‚ Csere László és Dreiszker József fővilágosító
Az Évad Felfedezettje díjat Simon Panna vehette át az Én és a kisöcsém női főszerepéért és az Isten pénze Belle alakításáért.

"Panna a színház kedvence. Nagyon jó lehetőségeket kapott az évadban, amelyekkel remekül élt."

Az Évad Férfi Karakterszínésze Csere László lett a Csínom Palkóban Rosta/Piperec báró megformálásáért.

"Az a meggyőződés, tehetség, játékkedv és fanyar humor, ami Laci sajátja, messzemenőkig segített neki visszaigazolni ezt a nagyon sikeres pályát, amit most ez a díj méltán bizonyít."

Csere László és Oszvald Marika a Csínom Palkóban
Az Évad Női Karakterszínésze díjat Szendy Szilvi nyerte el Vadász Frici szerepéért az Én és a kisöcsémben.

"Szilvi most érett igazán gazdag és érett színésznővé. Egyre varázsosabb és izgalmasabb, egyre jobban hat a közönségre."

Az Évad Női Főszereplőjének a közönség Oszvald Marikát választotta Örzse megformálásáért a Csínom Palkóban.

"Ő maga az operett. Nélküle nincs ez a műfaj."

Az Évad Férfi Főszereplője díjat Dolhai Attila kapta az Én és a kisöcsém férfi főszerepéért.

"Érdemesebb kezekbe aligha kerülhetne ez a díj. Dolhai Attila maga egy csillag."

Dolhai Attila és Szendy Szilvi az Én és a kisöcsémben
Az Operettszínház fontosnak tartja, hogy a háttérben tevékenykedő, de a mindennapi működésben meghatározó szerepet betöltő háttérszakmában dolgozókat is jutalmazzák az ilyen alkalmakkor. A jelöltek személyéről a közvetlen munkatársak döntenek, a győztest a társulat szavazza meg.

Az Évad Színpadi Művésze Díjat Szabó Dóra a musical együttes tagja kapta, a Backstage díjat Dreiszker József fővilágosító vehette át, az Évad Zenekari művésze Sircz Gabriella fagott művész lett.

Az esten részletek csendültek fel az Ikercsillagok éveként meghirdetett 2015/16-os évad bemutatóiból: az október 2-án új szereposztással debütáló A denevérből, a Sybillből, melynek premierjét december 4-én tartják, és a március 3-án nagyközönség elé kerülő Marie Antoinette-ből.

Makláry László főzeneigazgató‚ Lőrinczy György főigazgató és
Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető
A Csillag-díjas Én és a kisöcsémet és a Csínom Palkót októberben épp az őszi szünet idején játssza az Operettszínház. Mivel művészeink díjai azt is bizonyítják, hogy a közönség nem csak őket, de ezt a két előadást is nagyon szereti, a mostantól az alábbi dátumokra jegyet váltó nézőinknek backstage túrával kedveskedünk a jegyük mellé. A különleges programot természetesen díjazottjaink, az adott előadások főszereplői, Szendy Szilvi, Simon Panna, Dolhai Attila, Oszvald Marika és Csere László vezetik majd. Jegyet váltani az ismert elérhetőségeink bármelyikén lehet, a túrára azonban kérjük, hogy szervezési osztályunkon, a Nagymező utca 19. alatt, vagy a 353-21-72 telefonszámon regisztráljanak.

Az előadások időpontjai:  

Csínom Palkó: október 23. es október 25. - 19.00

Én és a kisöcsém : október 28., 29., 30., 31. - 19.00

A Budapesti Operettszínház minden érdeklődőt szeretettel vár, Csillag-díjas művészeinek pedig ezúton is sok szeretettel gratulál!
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház