Ünnepi hangulat novemberben és decemberben!
2014-09-25
Egy bemutató, kifejezetten karácsonyra, visszatérő előadások, valamint rengeteg különleges produkció, koncert decemberben, szilveszterkor és újévkor. Novemberi és decemberi előadásainkra szeptember 29-étől válthatók jegyek.
A Legendák évében, a két, szeptemberben visszatért produkció, A Bajadér és a Mozart! felújítása után az első új előadás premierjére november 28-án kerül sor. Az Isten pénze, a Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt  zenés mű a legtöbbet játszott magyar musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el. Az ünnep alatt is megtekinthető előadásban újdonság lesz, hogy Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten színházunk számára készíti el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot. A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti majd a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk... Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak. Rendező: Somogyi Szilárd. Főbb szerepekben: Földes Tamás, Szomor György, Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Serbán Attila, Peller Károly, Szabó Dávid, Gömöri András Máté, Vágó Bernadett, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Kolti Helga, Kerényi Miklós Máté, Veréb Tamás.

A Bajadér - Shimmy
(Fotók: Éder Vera)
Természetesen novemberben és decemberben továbbra is megtekinthető lesz két szeptemberi felújításunk, mágikus kult-operettünk, A Bajadér és a musical-legenda Mozart! De visszatér két Kálmán-klasszikus, A Csárdáskirálynő és A Cirkuszhercegnő, valamint a Neoton-musical Szép nyári nap, a klezmer-operett Menyasszonytánc és a Musicalmesék, s továbbra is láthatók további sikerprodukcióink az Operett nagyszínpadán, a Raktárszínházban, az Átriumban, valamint új játszóhelyünkön, a Magyar Színházban - itt az Abigél tekinthető meg. Műsoron lesz novemberben és decemberben a Margaret Mitchell Elfújta a szél című Pulitzer-díjas regénye alapján készült Presgurvic-musical, továbbá a Lili bárónő, a tíz éves Rómeó és Júlia, a Jövőre, Veled, Itt!, az Amerikai komédia, a Miss Saigon és Lehár Ferenc A mosoly országa című nagyoperettje. A családokat, a gyerekeket olyan remek produkciókkal várjuk, mint az Erdei kalamajka, az Ördögölő Józsiás és az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó!

A mosoly országa - a Sárga kabát avatási jelenet
Különleges, jubileumi előadásokra is sor kerül decemberben, a Budapesti Operettszínházban. Itt táncolja át 60. születésnapját a Bihari Együttes, Mészáros Árpád Zsolt MÁZS 25-40 című koncertjével ünnepel, S. Nagy István 60 éves szerzői jubileumi gálaestjére is sor kerül, Mága Zoltán pedig adventi koncertet ad.

Csókos asszony: Oszvald Marika-Faragó András-Kapócs Zsóka-Szabó Dávid
De szilveszterkor és újévkor is szeretettel várjuk nézőinket. December 31-én délután és este egy fergeteges Csókos asszony-előadásra számíthat közönségünk, melynek során részt vehetnek Tarpataky báró bálján, extra meglepetés-produkciókkal! Az esti előadás után vacsora és hajnalig tartó színpadi retro-diszkó is vár nézőinkre. Január 1-jén pedig az immár elmaradhatatlan Újévi Operett Gálára kerül sor színházunkban, a legnagyobb sztárokkal!

2014. novemberi és decemberi előadásainkra szeptember 29-étől válthatók belépők Jegypénztárunkban, Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban, valamint Jegyárusító Pavilonunkban, az Andrássy út-Nagymező utca sarkán.

Fejezze be velünk a 2014-es évet, s kezdje velünk a 2015-öst! Előadásokban nem lesz hiány!


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház