Dualitás a Kálmán Imre Teátrumban
2017-11-14
Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház ifjú sztárja első önálló estjére készül. A televízió képernyőjéről is jól ismert művész Dualitás címmel mutatja be november 16-án, a Kálmán Imre Teátrumban kedvenc musicaljeiből, saját dalaiból és népszerű slágerek feldolgozásából összeállított műsorát.
Veréb Tamás sokoldalú művész; miközben az Operettszínház színpadán a legnagyobb musicalek jelentős szerepeit énekli estéről estére, 2016-ban diplomát szerzett a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében klasszikus ének szakon. Régi vágya volt egy olyan est, amelyen mindkét oldalát megmutathatja a közönségnek, és ami összefoglalja életének eddigi állomásait. "Számomra a tanulás egy újabb lépcsőfokát, valamint egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti ez az est, de fontosnak tartom azért is, mert itt lehetőség nyílik arra, hogy azok a nézők, akik elsősorban a színházból ismernek, kicsit bepillanthassanak a könnyűzenész énembe és fordítva. Örülök, hogy mindez az Operettszínházban, az anyaszínházamban tud megvalósulni. Bízom benne, hogy a Kálmán Imre Teátrum exkluzív terében, abban a különleges miliőben olyan pillanatok születnek majd meg, amire én is vágyom, és amivel a nézőknek is sokat adhatok" - mondja a művész, aki saját maga állította össze estjének anyagát, segítségül hívva Klajkó Szandra koreográfust.

A műsorban, ha nem is dalonként, de blokkonként váltakozik musical és könnyűzene, egyensúlyban tartva a kettőt, harmonikusan megteremtve az átmenetet és közben finoman összemosva a műfaji határokat. "Ezért is neveztük el estnek, nem koncertnek és nem előadásnak. Az egészet egy pop és musical show-ként álmodtuk meg élőzenekarral, táncosokkal." A musical részletek mellett Veréb Tamás saját számait énekli és olyan dalokat, amik egy részét a nézők már a tévében láthattak és hallhattak tőle, de ezúttal új köntösben, újragondolt verzióban hangzanak el, és persze ott lesznek a nagy kedvencek, ahol igazi örömzenélés részese lehet majd a közönség. "Ez a legfontosabb üzenete az egész produkciónak: bármit játszunk, öröm legyen mögötte, szeretet és boldogság nekünk és a nézőknek egyaránt" - hangsúlyozza az előadó.

Az est lehetőséget nyújt arra is, hogy a nézők a szerepek mögé lesve kicsit közelebbről is megismerhessék a művészt. "Számomra is nagy meglepetés , hogy olyan dalokat, amiket már évek óta énekelek - és még régebb óta ismerem őket -, a saját életemre is le tudok fordítani azáltal, hogy kiragadtuk őket az előadás közegéből, és kicsit másként nyúltunk hozzájuk. Ezáltal az én belső monológjaim kerültek mögéjük, illetve új értelmezéseket nyertek, és még inkább az enyémek lettek. Kíváncsi vagyok, hogy akik már láttak Mozartként vagy Rómeóként, mit fognak szólni ahhoz, amikor egy-egy dalt a saját aspektusomból adok elő, nem mint a színpadi hős, hanem mint Veréb Tamás."

A Rómeó és Júliában
A musical betétek sajátos feldolgozásban kerülnek színpadra, a nagy szóló számok köré egy fajta zenei összeállítás készült, úgy nevezett medley-k, amikben az egyes előadások jól ismert dallamai csendülnek fel. Így például amikor Veréb Tamás A Notre Dame-i toronyőrből Quasimodo Ott lenn című számát énekli, felhangzanak Esmeralda táncának és Frollo nagy dalának motívumai is, ahol a partnereket a táncosok elevenítik meg. Így kel életre a Rómeó és Júliából Júlia, a Fame-ből Serena, vagy a Mozart!-ból Constanze is. Míg a musical részleteknél a táncosoknak kiemelt szerepük, szinte színészi feladataik vannak, addig a könnyűzenei részeknél nagy közös showtáncokat állított össze Klajkó Szandra, amikben Veréb Tamás is aktívan részt vesz. A művész bevallja, hogy bár nem profi táncos, nagyon szeret táncolni, és örül, hogy ezúttal volt alkalma és ideje alaposan átvenni és elsajátítani a koreográfiákat.

Az esten Veréb Tamást két vokalista és saját, session zenészekből álló négytagú zenekara (dob, billentyű és két gitár) kíséri, Tempfli Erik zenei irányítása mellett. Ehhez csatlakozik két további hangszer: egy hegedű és egy trombita. "Számomra is zenei csemege már az, ahogy a próbákon összeállítottuk a szólamokat, nem beszélve arról, ahogy megszólal egy  olyan dallam, akár musical, akár popzene, amiben alapesetben nincs hegedű vagy trombita. Remélem, a nézőknek is olyan nagy élmény lesz, mint nekünk volt mindezt összeállítani."

A Kálmán Imre Teátrum
A novemberi előadást követően decemberben még két alkalommal tűzi műsorára az Operettszínház az estet, amivel 2018 januárjában a művészek turnéra indulnak. Január 6-án Miskolcon, január 20-án pedig Szegeden tekinthetik meg az érdeklődők Veréb Tamás Dualitás című műsorát.


Az estre a nagy érdeklődésre való tekintettel már párna- és állójegyek is kaphatók kedvező, 1500 és 1000 forintos áron online, az operett.jegy.hu oldalon, az Interticket országos hálózatában és jegypénztárunkban.


Villanófényben - Vadász Zsolt
Villanófényben - Csengeri Attila
Fischl Mónika opera szerepben
Dualitás a Kálmán Imre Teátrumban
Villanófényben - Földes Tamás
Villanófényben - Gubik Petra
Villanófényben - Závada Péter
Villanófényben - Ottlik Ádám
Villanófényben - Lévai Enikő
Villanófényben - Felföldi Anikó
Villanófényben - Bordás Barbara
Villanófényben - Dolhai Attila
Villanófényben - Kállay Bori
Villanófényben - Bálint Ádám
Villanófényben - Laki Péter
Villanófényben - Bodor Johanna
Villanófényben - Mészáros Árpád Zsolt
Villanófényben - Bordás Barbara
Villanófényben - Lőrinczy Attila
Villanófényben - Polyák Lilla
Villanófényben - Vágó Bernadett
Villanófényben - Auksz Éva
Villanófényben - Fischl Mónika
Villanófényben - Frankó Tünde
Villanófényben - Vadász Zsolt
Villanófényben - Peller Károly
Villanófényben - Szabó P. Szilveszter
Villanófényben - Peller Anna
Villanófényben - Szendi Szilvi
Villanófényben - Nádasi Veronika
Villanófényben - Lévay Szilveszter
Villanófényben - Felföldi Anikó
Villanófényben - Földes Tamás
Villanófényben - Kerényi Miklós Máté
Villanófényben - Lukács Anita
Mi is itt vagyunk! - Lévai Enikő Éva
Mi is itt vagyunk! - Muri Enikő
Mi is itt vagyunk! - Szentmártoni Norman
Mi is itt vagyunk! - Barkóczi Sándor
Mi is itt vagyunk! - Simon Panna
Mi is itt vagyunk! - Gömöri András Máté
Mi is itt vagyunk! - Jenes Kitti
Mi is itt vagyunk! - Angler Balázs
Mi is itt vagyunk! - Kisfaludy Zsófia
Mi is itt vagyunk! - Veréb Tamás
Mi is itt vagyunk! - Gubik Petra
Mi is itt vagyunk! - Kocsis Dénes
Polyák Lilla
Dolhai Attila
Gubik Petra
Kapócs Zsóka
Bíró Eszter
Szulák Andrea
Mészáros Árpád Zsolt
Kállay Bori
Bordás Barbara
Kerényi Miklós Máté
Füredi Nikolett
Janza Kata
Feke Pál
Dolhai Attila
Boncsér Gergely
Bordás Barbara
Vadász Zsolt
Dancs Annamari
Lukács Anita
Oszvald Marika
Dézsy Szabó Gábor
Pálfalvy Attila
Vágó Zsuzsi
Papadimitriu Athina
Jantyik Csaba
Bódi Barbara
Faragó András
Csengeri Ottília
Dániel Gábor
Nádasi Veronika
Peller Károly
Szendy Szilvi
Vadász Dániel
Kalocsai Zsuzsa
Bálint Ádám
Kékkovács Mara
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház