Langer Soma
Adatlap
Születési hely: Budapest
Születésnap: szeptember 27.
Névnap: július 3.
Foglalkozás: énekes-színész
Tanulmányai: 1995-1998: Veszprémi Petőfi Színház Stúdiója, 2001-2004: Pesti Broadway Stúdió, 2004-2006: Operett Akadémia
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban: Sylvester Lévay: Elisabeth (csoportos szereplő stúdiósként); Mozart! – Arco gróf
Elismerései: Marsallbot-díj, 2005
Honlap: link

A veszprémi Petőfi Színházban kezdte a pályáját, először a színház stúdiósaként, majd a társulat tagja volt. 2001-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába, majd az Operett Akadémián folytatta tanulmányait.

A Wiener Konzerthausban debütált a Budapesti Operettszínházzal egy gálaműsor keretein belül. Az elmúlt évadokban egyre több lehetőséget kapott az Operettszínházban, s a társulattal fellépett Németországban, Olasz­országban, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Fontosabb szerepei: Padlás (Meglökő), My Fair Lady (Jamie), Mozart! (Arco gróf), Mágnás Miska (Mixi), Dr. Bőregér (Frank), Párizsi élet (Urbain), Mária evangéliuma (Vak), Szeretem a feleségem (Alun), A víg özvegy (Bogdanovics), Tündérlaki lányok (Petrenczei Gáspár).

2005-ben megkapta a legígéretesebb fiatalnak járó Marsallbot-kitüntetést.

rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház