Szabó Dávid
Adatlap
Születési hely: Budapest
Születésnap: augusztus 2.
Névnap: december 30.
Foglalkozás: színész
Tanulmányai: 2002-2004.: Pesti Broadway Stúdió: Színész I. felsőfokú képesítés a Színészkamarától 2003-2005: Operett Akadémia
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban: Funny Girl, 2001
Elismerései: 2007: Marsallbot-díj

Már hét évesen színpadon állt, gyermekszereplőként több musicalben is közreműködött, és tagja volt az Operaház Gyerekkórusának. Tizenöt évesen nyert felvételt a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába, amelyet 2004-ben végzett el. Még ugyanebben az évben megkapta a Színész I. képesítést a színészkamarától.

A musical és az operettek világában egyaránt otthonosan mozog. Győrben eljátszotta Ren Cormack szerepét a Footloose-ban.

Fontosabb szerepei a Budapesti Operettszínházban: West Side Story (Snowboy), Rómeó és Júlia (Mercutio), Lili bárónő (Frédi), Elisabeth (Rudolf), Mária evangéliuma (Gabriel Arkangyal), West Side Story (Baby John), A víg özvegy (Raoul de Saint Brioche), A Csárdáskirálynő (Bóni gróf), Dr. Bőregér (Orlowsky herceg), Oltári srácok (Abraham), Szép nyári nap (Péter), Szapáry (A Bajadér), Zuboly, Demetrius (Szentivánéji álom).

Turnéi az Operettszínház társulatával: Frankfurt, München, Nürnberg (operettgála, A Csárdáskirálynő), Shanghai (operettgála), Japán számos városában (operettgála, Dr. Bőregér), Tel Aviv (operettgála), San Diego (operettgála), Los Angeles (operettgála). Ezek mellett számos magyarországi nagyvárosban fellép operett- és musical gálákon a színház szervezésében.

Filmszerepei: Férfiakt és Örkény Lexikon - Esztergályos Károly rendezésében.

2007-ben ő kapta a Budapesti Operettszínházban a fiatal felfedezetteknek járó Marsallbot-díjat.

Az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutatójában a legjobb négy között végzett, ezt követően - könnyűzenei karrierjének építése mellett -  továbbra is látható az Operettszínház produkcióiban. 

rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház