VIDEÓGALÉRIA

Semmelweis-hét az Operettszínházban


A koronavírus elleni harc főszereplői ritkán láthatóak a színpadon. Az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve a Budapesti Operettszínház tematikus hetet szentel annak a magyar orvosnak, aki korát megelőzve majdnem 200 éve felfedezte a fertőzés leküzdésének titkát. Tartsanak velünk az Operettszínház online felületein!

Együttműködő partnerünk, a PBS növendékeinek kórustevékenysége Home Office-ban


Együttműködő partnerünk, a VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió növendékeinek kórustevékenysége Home Office-ban Kórustanár: Szabó Mónika, a Budapesti Operettszínház karigazgatója

Huszka Jenő: Mária főhadnagy - A bugaci határon (Balázsfi Alexandra - Czuczor Dávid)


Pontosan 145 éve, 1875. április 24-én született az egyik legismertebb magyar operettszerző, Huszka Jenő. Ő a műfaj egyik hazai úttörője, óriási szerepe volt abban, hogy a magyar operett világhírűvé váljon. Nevéhez olyan művek fűződnek, mint például a Bob herceg, a Lili bárónő, a Mária főhadnagy, és még sorolhatnánk... csupa olyan nagyszerű alkotás, amelynek nagy slágereit szinte mindenki ismeri. A komponista tiszteletére nagyszabású gálaműsort állítottunk volna színpadra, amit ugyan az eredetileg tervezett időpontban nem tudunk megrendezni, de ez nem jelenti azt, hogy lemondunk róla: amint lehetőségünk lesz rá, pótoljuk, hogy egy egész estén át szórakoztassuk Önöket ezekkel a feledhetetlen dallamokkal. Addig is "húzassuk a fülünkbe", fogadják szeretettel Huszka Jenő Mária főhadnagy című operettjéből A bugaci határon című dalt színházunk két ifjú művésze, Balázsfi Alexandra és Czuczor Dávid előadásában!

Viani életérzések - kulisszatitkok 2.


"Vian az én emberem" - mondta elégedett mosollyal Kiss Csaba, a Tajtékos dalok rendezője, de hogy ez pontosan mit is jelent, az majd az előadáson derül ki! Addig is hangolódjanak velünk, és nézzék meg legújabb kisvideónkat! A filmet készítette: Dorka Dicso és Dicső Dániel

Viani életérzések - Kulisszatitkok 1.


A Tajtékos dalok próbáján jártunk. (első szereposztás) Már csak néhány nap van Boris Vian 100. születési évfordulójáig, és a premierig! Az előadásról bővebben: http://bit.ly/2U6qNOR A filmet készítette: Dicső Dorka és Dicső Dániel

Nőnap a Budapesti Operettszínházban


A La Mancha sármos színészei nem csak a színpadon lovagok! Legfontosabb erényeik közé tartozik a nők tisztelete. "A nő a férfi célja, a fény, mely lépteit irányítja, a nő a dicsőség maga!" Nagyon Boldog Nőnapot kívánunk! A köszöntőben szereplő színészeink: (balról jobbra) Petridisz Hrisztosz, Magócs Ottó, Bálint Ádám, Imre Roland Szabó P. Szilveszter, Nagy Lóránt, Sándor Péter A zongoránál: Barta Gábor

Zenés párnacsata Boris Vian-módra, avagy Tajtékos dalok flashmob az Operettben


Napos hétfő délután a Nagymező utcában, gyanútlan járókelők. Aztán megjelenik néhány talpig feketébe öltözött, csuklyás alak, akik egy ravatalon fiatal férfit tolnak... Csodálkozó, kíváncsi tekintetek. Már sejteni lehet, hogy valami turpisság készül, hisz ki más fekhetne kaján vigyorral a ravatalon, mint Boris Vian? Akik lemaradtak a villámcsődületről, most megnézhetik az eseményről készült rövidfilmünket. Ha pedig szeretnének még részletesebb képet kapni Boris Vian szürreális, pezsgő világáról, foglaljanak jegyet a Tajtékos dalokra! Bemutató: 2020. március 10. További információ: http://bit.ly/2U6qNOR A videót készítette: Dicső Dorka és Dicső Dániel

Tajtékos dalok - Mozart velünk videóklipÍgy készült a Tajtékos dalok videóklipje


Féktelen, játékos humora volt. De ő maga szinte soha nem nevetett, pedig játszott mindennel, irodalommal, szerelemmel, háborúval. Legtöbbet a halállal. A sajátjával. 12 éves kora óta tudta, hogy nem él sokáig. Ezért gyorsan élt, szinte habzsolta a tajtékos napokat. Regénye nemzedékek bibliája, a 20. század egyik legmeghatóbb szerelmes története. Írt, játszott, trombitált, filmezett, festett, zenélt. Mérnök is volt. Meg jeles patafizikus. Egy moziban halt meg egyik regényéből készült film vetítése közben. 39 éves korában. Ezt a páratlanul gazdag, fordulatos életet idézzük meg az ő szellemében ? sok játékkal, nevetéssel, szexussal, minimális tisztelettel. Boris Vian módra, születésének 100. évfordulója alkalmából.

Anne Frank naplója és A képfaragó - Milyen titkokat rejt a tér?


Túri Erzsébet, az Anne Frank naplója és A képfaragó díszlet- és jelmeztervezője mesél arról, mi inspirálta az előadások látványvilágának megalkotása során, milyen érdekes elemeket használt fel annak kialakításakor, illetve miféle titkokat rejt az előadások játéktere.

Anne Frank naplója a Budapesti Operettszínházban


A német megszállók elől családjával együtt Amszterdamban bujkáló zsidó kislány, a tizenhárom éves Anne Frank 1942. június 1-jén kezdett el naplót vezetni. Terve az volt, hogy feljegyzései alapján könyvet ír a háborúról, hű képet festve benne a hollandiai német megszállás éveiről. A könyv soha nem készült el, Anne Frank nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt a bergen-belseni koncentrációs tábor poklában életét vesztette. Naplója örök érvényű, megrendítő olvasmány, amely mindazokhoz szól, akik szeretnék jobban megérteni, mi történt a bujkáló családokkal a hitleri vészkorszakban. A többféle feldolgozást is megélt alapművet most Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában ismerhetik meg a Budapesti Operettszínház nézői. A főszerepben Süle Dalmát láthatjuk, az előadás rendezője Rátóti Zoltán.

Anne Frank naplója - Süle Dalma portré


2020. február 15-én új premiert ünnepelhetünk a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában: érkezik az Anne Frank naplója Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában. A címszerepben Süle Dalmát láthatjuk, az alábbiakban ő mondja el gondolatait a történetről és az előadásról.

A képfaragó - kulisszatitkok a próbáról


Február 15-én Anne Frank naplója/A képfaragó premier a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában! Már a végső simításokat végzik az alkotók Dubrovay László táncjátékán. Milyen hangulatban lehetnek a táncosok, Laura M. Ottlik és Sík Milán? És vajon milyennek láthatja az előadást a rendező-koreográfus a próbák utolsó stádiumában? Nézzenek meg Önök is egy próbát Vincze Balázs szemével!

La Mancha lovagja olvasópróba


Sajtónyilvános olvasópróbával kezdődtek el a Budapesti Operettszínház új musicalbemutatójának a próbái. A nemzeti dalszínház idén márciusban, 49 év után ismét színpadra állítja a La Mancha lovagja című musicalt, olyan neves művészekkel a főszerepekben, mint Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter, Serbán Attila, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari.

Budapesti Operettszínház Diótörő - Kulisszatitkok a bemutató előtt


A Budapesti Operettszínházban 30 év után ismét balettelőadást láthat a közönség, december 20-tól beköltözik hozzánk Csajkovszkij örök klasszikus karácsonyi meséje, a Diótörő. Az alábbi werkfilmben Kozmér Alexandra (Harangozó-díjas balettművész), Gallai Zsolt (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa), Ottlik M. Laura (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa, Magyar Ezüst Érdemkeresztes művész) és Sík Milán (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa, az Év férfi táncosa 2018) mesélnek érdekességeket az előadásról, elárulnak néhány kulisszatitkot, és azt is elárulják, milyen személyes érzelmek fűzik őket a karakterükhöz.

János vitéz - ajánló


Kacsóh Pongrác nagy sikerű daljátéka, a János vitéz 40 év után visszatért a Budapesti Operettszínházba!

A János vitéz három Bagója/Strázsamestere


Erdős Attila, Langer Soma és Pete Ádám, vagyis a János vitéz három Bagója és Strázsamestere elárulta, hogyan vélekednek a megformált karakterekről.

Faragó András, a Csősz


Milyen érzés gonosz szerepet játszani a színpadon? Faragó András kedveli a Csősz karakterét, hiszen teljesen más érzéseket vált ki a nézőkből, mit a mese hőse.

Zábrádi Annamária, a János vitéz francia királykisasszonya


Zábrádi Annamária elmondása szerint a való életben nagyon más karakter, mint az általa megformált francia királykisasszony, éppen ezért szép feladat számára ez a szerep.

Pálfalvy Attila, a Csősz


Ha sikerül úgy megformálni ezt a karaktert, hogy a nézők nem szeretik, akkor jó - véli Pálfalvy Attila, a János vitéz egyik Csősze.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X