Kalocsai Zsuzsa

Tanulmányai:
Bartók Béla Konzervatórium - ének szak Színház- és Filmművészeti Főiskola - operett-musical szak
Elismerései:
Jászai Mari-díj, Story-érték-díj 2005 és 2007: az év operettszínésznője 2008: érdemes művész
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Kálmán Imre: Marica grófnő - címszerep
Névnap:
február 19.

Már a Színház- és Filmművészeti Főiskola és a Konzervatórium hallgatójaként főszerepeket játszott az Operettszínházban. A diploma megszerzése után azonnal szerződtette a Nagymező utcai teátrum.

Igazi primadonna. Csodálatos hangjával és rendkívül elegáns megjelenésével mindig sikert arat. Rengeteg nagyszerű szerepet énekelt, és a világ minden pontján öregbítette a magyar operett hírnevét.

Fontosabb szerepei: Marica grófnő (Marica), Cirkuszhercegnő (Fedora), Cigányszerelem (Zórika, Ilona), Mágnás Miska (Rolla), Csárdáskirálynő (Szilvia), A víg özvegy (Glavari Hanna), Bál a Savoyban (Madeleine, Tangolita), Luxemburg grófja (Angéle), Dr. Bőregér (Rosalinda);  Mária főhadnagy (Antónia), Párizsi élet (Gondremark báróné), Cigánybáró (Szaffi), Szép Heléna (Heléna), Viktória (Viktória), Sybill (Sybill).

Legutóbb Ilona szerepében aratott kimagasló sikert a Cigányszerelemben, illetve egy másik műfajban is megcsillogtatta tehetségét: Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljében a Dada szerepébe állt be.

A Jászai Mari-díjas művész 2005-ben és 2007-ben is kiérdemelte az Év Operettszínésze-díjat a Budapesti Operettszínházban. A Németországban játszott Cigányszerelemben nyújtott alakításáért pedig megkapta a német kritikusok díját.

Jelenlegi előadásai

Hegedűs a háztetőn

Golde, Tevje felesége  

La Mancha lovagja

Házvezetőnő  

Lili bárónő

Illésházy Krisztina grófnő  

Mágnás Miska

Stefánia  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X