Brasch Bence

Tanulmányai:
Pesti Broadway Stúdió
Elismerései:
Bravo Otto gála - Az év felfedezettje (2010); Marsallbot-díj (2013)
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Presgurvic: Rómeó és Júlia - Mercutio
Névnap:
augusztus 23.

Mosonmagyaróváron született. Már az általános iskolában is vonzotta a színpad és a zene. Rendszeresen sikereket ért el helyi, megyei, illetve országos népdaléneklési versenyeken. Zenei előképzettséggel is rendelkezik: 6 évig tanult zeneiskolában szolfézst, valamint hegedült is. 12 évesen bekerült az iskola színjátszó körébe. Az általános iskolai időszak lezárásaképpen egy búcsúelőadást tartottak, ahol felfigyelt rá a helyi színház vezetője, és felkérte, szerepeljen az akkor bemutatott Légy jó mindhalálig című musicalben. Itt volt alkalma a tapasztalatgyűjtésre.

Az Országos Musicalkurzuson olyan kiválóságoktól tanulhatott, mint például Nagy Sándor és Feke Pál. 2007-ben a Kisfaludy Napokon vers- és prózamondó, illetve ének kategóriában is Arany fokozatot vihetett haza. Ugyanebben az évben az Országos Musical énekverseny III. helyezettje lett. 2008-ban pedig ismét ő nyerte el az Arany fokozatot ének kategóriában.

Budapesten a Kővirágok Énekiskolában tanult. Az igazi ismertséget az RTL Klub Csillag születik című műsorának második szériája hozta meg számára 2009-ben. 2009-ben és 2010-ben szerepelt a VIVA Comet díjátadón, 2010-ben a Bravo Otto zenei díjátadón az év felfedezettje lett.

2010 júniusától a Pesti Broadway stúdió növendéke. A Budapesti Operettszínházban a Miss Saigon című musicalben szerepelt először, a Musical Együttes tagjaként. 2011-ben a Rómeó és Júlia musicalben Mercutio szerepében debütál.A színházi mellett könnyűzenei karriert is egyenget, több videoklipje készült és kislemeze is megjelent Szükségem van rád címmel. Szerepei a Budapesti Operettszínházban: Elfújta a szél (Frank Kennedy), Ghost (Metró Szellem), Ördögölö Józsiás (Villikó), Oszi Boszi, a repülő nagyanyó (Délceg Királyfi), Lili bárónő (Minden szerepben), Rómeó és Júlia (Mercutio).

2013-ban kiérdemelte a fiatal tehetségeknek járó Marsallbot-díjat.

Jelenlegi előadásai

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X