Szendy Szilvi

Tanulmányai:
Budapesti Operett Színház Zenés-színészképző Stúdió
Elismerései:
Bársony Rózsi emlékgyűrű
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
A Dobostorta című előadásban játszott
Névnap:
november 13.

A Budapesti Operettszínház egyik legfiatalabb szubrettjeként szerződött a Nagymező utcai teátrumhoz, miután elvégezte az itt működő Zenés-színészképző Stúdiót Mikolay László osztályában.

Szinte rögtön főszerepeket kapott, eljátszotta Mit A mosoly országában, Marcsát a Mágnás Miskában, Lizát a Marica grófnőben, Olgát A víg özvegyben. Ő alakítja a leghosszabb ideje Stázit Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című művében.

A Pesti Broadway-n jelenleg is fontos operett-szerepeket játszik: Lili bárónő (Clarisse), Bál a Savoyban (Tangolita), A Bajadér (Marietta), Cigányszerelem (Jolán), hamarosan pedig a Viktória Riquettjeként látható.

Pályáján más műfajokban is bemutatkozhatott, hiszen évek óta játssza Jankát a világ egyetlen klezmer-operettjében, a Menyasszonytáncban, de musicalben is látható: Abigél (Kis Mari), illetve a Koldusopera Lucyjeként is színpadra lépett, majd egy másik Brecht-darabban, A kaukázusi krétakör című színművében Gruse szerepében mutatkozott be nagy sikerrel.

A Bársony Rózsi emlékgyűrűvel kitüntetett szubrett a világ számos országában vendégszerepelt, Németországtól Finnországig, Ausztriától Japánig.


Színház- és Filmművészeti Egyetem -drámainstruktor-színjátékos szak 2013-2016;

elismerések:

2015- Csillag díj

2016/2017- Évad Operettszínésze

2018- Honthy-díj

 


Jelenlegi előadásai

Abigél

Kis Mari  

Csárdáskirálynő

Stázi grófnő, a herceg unokahúga  

István, a király

Enikő  

Lili bárónő

Clarisse művésznő  

Marica grófnő

Liza, a húga  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X