Bálint Ádám

Tanulmányai:
Pesti Broadway Stúdió (végzés után Színész I. minősítés a kamarától), Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Elismerései:
Művészek Magyarországért Díj - Az Év (2008) Musicalszínésze
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia - Rómeó (előtte a Mária főhadnagyban statisztált)
Névnap:
december 24.

Ádám 1981. október 1-jén, Budapesten született. Az óvodában nagyon visszahúzódó gyerek volt, nagyon zavarba tudott jönni, amikor sok ember figyelme egyszerre irányult rá. Meghatározó fontosságú esemény volt életében, amikor a szülei elvitték a Padlás című musical-előadásra, ekkor döntötte el, hogy színpadon szeretne dolgozni, és elkezdett színészmesterséget tanulni.

Az Aranytíz Musical Stúdió elvégzése után a Petőfi Diákszínpad tagja lett. 2003-ban megnyerte a Francia Intézet Országos Sanzonversenyét, így ő képviselhette Magyarországot a Splitben megrendezett összeurópai sanzonversenyen.

2005-ben végzett a Pesti Broadway Stúdióban, ekkor kapta meg diplomáját a színészkamarától a Rómeó és Júlia férfi címszerepéért.

Fontosabb szerepei: Tom Sawyer (Tom), Kaleidoszkóp (Varázsló), Mária Evangéliuma (József, angyal), Valahol Európában (Ficsúr, Hosszú), Anna Karenina (Levin), Rómeó és Júlia (Rómeó), West Side Story (Riff), A Szépség és a Szörnyeteg (Lángőr), Mária főhadnagy (Herbert von Waldhausen), Oltári srácok (Matthew), Mozart! (Schikaneder), Elisabeth (Ferenc József), A Csárdáskirálynő (Schulteis Arnold), Abigél (Kuncz Feri), Rebecca (Jack Fawell), Ördögölő Józsiás (Villikó).

Jelenlegi előadásai

Hegedűs a háztetőn

Mótel Kamzolj, szabólegény  

Jekyll és Hyde

John Utterson  

La Mancha lovagja

Herceg / Carrasco / Tükörlovag  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X