Imre Roland

Tanulmányai:
Budapesti Gazdasági Főiskola; Pesti Broadway Stúdió; Magyar Hajnal Énekstúdió
Elismerései:
X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny, szubrett-buffó kategória, 1. hely
Névnap:
július 15.

Már gyerekkorától érdeklődött a zene iránt. Alapfokú zenei tanulmányait a Váci Bartók Béla Zeneiskola magánének szakán végezte, emellett gitározni is tanult. A színház világa iránt a középiskola után kezdett el igazán érdeklődni, addig ugyanis a futball töltötte ki az ideje nagy részét, amelyet sportszerűen űzött 15 évig.

 

2013-ban nyert felvételt a Toldy Mária által vezetett Pesti Broadway Stúdióba. 2010 és 2013 között két, számára meghatározó vidéki amatőr színtársulatban bontogatta szárnyait: Almásfüzitőn és otthonában, Vácott. Ezekben az években többek között olyan szerepeket játszhatott, mint A padlás Rádiósa, a Képzelt Riport Egy Amerikai Popfesztiválról Józsefe, vagy Molnár Ferenc Ibolyájának Szerzője.

 

2016 őszén Komáromban, a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt szubrett-buffó kategóriában Kardffy Aishával megnyerték.

 

Legyen szó musicalről, operettről, prózai előadásról, vagy filmszerepről, minden műfajban szívét-lelkét beleadva játszik, ugyanis: „A drámaíró legszebb szavai is halottak a színész szíve nélkül.”

Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac

 

Jelenleg a Magyar Színész-Futballválogatott tagja. Szabadidejében szeret utazni és kertészkedni.

 


Jelenlegi előadásai

Hegedűs a háztetőn

Mendel, a Rabbi fia  

La Mancha lovagja

Borbély  

Szegény Dzsoni és Árnika

Ipiapacs, Rézbányai Győző, Főszámolnok  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X