Dorian Gray

Várkonyi Mátyás - Gunar Braunke - Ács János

"A lélek rettenetes valóság“ - mondja Oscar Wilde, a XIX. századi angol irodalom híres-hírhedett szerzője. Ezt példázza kultikus regényének, a Dorian Gray arcképének címszereplője, egy gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, aki oly kétségbeesetten szeretne örökké szép és fiatal maradni, hogy még a lelkét is eladná érte. És valóban, minden úgy történik, ahogyan szeretné; züllött, kicsapongó élete az arcán nem, csak a róla készült, gondosan rejtegetett fiatalkori festményen hagy rettenetes nyomokat...

A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott, misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás és az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt. A darabot Németországban és Angliában is bemutatták.

28 évvel a bemutató után a Dorian Gray a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában kerül ismét színpadra, annak a Réthly Attilának a rendezésében, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán a librettista Ács János tanítványa volt.

Vásároljon VIP csomagot! Különleges szolgáltatásunk keretében az előadás szünetét az exkluzív Somossy Szalonban töltheti, ahol svédasztalos falatkákkal, desszerttel, alkoholos és alkoholmentes italokkal várjuk Önt!  A VIP csomagot a 'Teljes ár' feliratra kattintva teheti be a kosarába, ára 2500 Ft.

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

Szereposztás

Kocsis Dénes

Dorian Gray

Homonnay Zsolt

Lord Henry Wotton

Csengeri Attila

Basil Hallward

Gubik Petra

Sybil Vane

Janza Kata

Mrs. Vane

Pesák Ádám

James Vane

Kalocsai Zsuzsa

Queen Britannia

Papadimitriu Athina

Lotyótündér

Vásári Mónika

Lady Windermere

Blénesi Zsolt

Jim, hajósinas

Karmester

Szerzők

Oscar Wilde

Dorian Gray arcképe c. regénye nyomán

Varga Vince

Mozgóképtervező

Drucker Péter

Karigazgató

Kovács Adrián

Zenei vezető - Karmester

Velich Rita

Jelmeztervező

Túri Erzsébet

Díszlettervező

Dreiszker József

Világítástervező

Rendezőasszisztens

Lénárt Gábor

Játék és táncmester

Bodor Johanna

Koreográfus

Közreműködik

Adatlap:
Műfaj:Musical
Bemutató:2018-01-19
Felvonások száma:2
Előadások:

Interjú a Dorian Gray rendezőjével és koreográfusával

Január 19-én mutatjuk be Várkonyi Mátyás musicaljét, a Dorian Grayt a Kálmán Imre Teátrumban. Az előadás rendezője és koreográfusa, Réthly Attila és Bodor Johanna szoros szálakkal kötődik az ősbemutató két alkotójához, előbbinek a szövegíró és rendező Ács János, míg utóbbinak a koreográfus Imre Zoltán volt a mestere.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X