Álló vastaps egy héten át a Jekyll és Hyde előadásain!

Fergeteges siker a Budapesti Operettszínház új bemutatója

2022-04-11

Minden idők egyik legnépszerűbb musicalje máris beírta magát az Operettszínház legsikeresebb előadásainak sorába. Az elmúlt egy hét alatt csaknem 13 ezer néző látta Leslie Bricusse és Frank Wildhorn világhírű alkotását, a Jekyll és Hyde című musicalt Orbán János Dénes magyar szövegével, Vincze Balázs rendezésében. A régen várt előadás - a címszerepben Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal és Sándor Péterrel - beváltotta a hozzáfűzött reményeket: a szakma és a sajtó pozitív visszhangja megkérdőjelezhetetlen, a nézők mindhárom szereposztást hatalmas ovációval és szűnni nem akaró, perceken át tartó álló vastapssal jutalmazták valamennyi előadás alkalmával. A színház alkalmazottai sokáig emlegetik majd annak a külföldi nézőnek az esetét, aki miután az előadások egyikére sem tudott jegyet szerezni, mindenáron megpróbált bejutni a nézőtérre, hangsúlyozva, hogy a darab egyik legnagyobb rajongójaként a világ valamennyi Jekyll és Hyde feldolgozását látta, és nem hagyná ki az operettszínházit sem. Ajánljuk figyelmébe a darab májusi és júniusi előadásait!

Fotók: Art&Lens Photography és Mahunka Balázs 

Kiss-B. Atilla főigazgató korábban, a darab olvasópróbáján beszélt arról, hogy az előadás nem egy egyszerű tömeggyilkos történetéről fog szólni, hanem mélyebbre néz, a mű üdvtörténeti rétegét keresi. Nemcsak az elsődleges szórakoztatási réteget célozza meg, hanem az emberi lélek mélységeit kutatja.

A Jekyll és Hyde májusban és júniusban tehát visszatér a Nagymező utcába, addig ki-ki válassza ki kedvencét a címszereplők közül, és nézze meg Dolhai Attiát a János vitéz, a Lili bárónő, a Marica grófnő, a Szabadság, szerelem és Szép álom szállj a szívemre gálákban, Homonnay Zsoltot A mosoly országa, a Csárdáskirálynő,  a Dorian Gray, a Hegedűs a háztetőn, a La Mancha lovagja, a Marica grófnő, és a Szabadság, szerelem gálában, Sándor Pétert pedig A Pendragon-legenda, a János vitéz, a La Mancha lovagja, a Szegény Dzsoni és Árnika, és a Veszedelmes viszonyok előadásokban!

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X