István, a király - bemutató Baján!

A Budapesti Operettszínház és a Zikkurat Színpadi Ügynökség produkciója a bajai Petőfi-szigeten

Augusztus 24-től három estén át, a Csodálatos Baja rendezvénysorozat részeként látható a Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros legendás rockoperája Székely Kriszta rendezésében.

Kocsis Dénes | Polyák Lilla, Kocsis Dénes, Homonnay Zsolt, Maros Bernadett Eszter, Gömöri András Máté
Fotók: Gordon Eszter


A nézőket a Szentháromság térről a Sugovica által határolt Petőfi-szigetre költöző, modern színpadtechnikával felszerelt, vadonatúj játszóhelyen sztárszereposztás és lélegzetelállító látvány várja: a különleges koreográfiák mellett motorosok, gólyalábasok, óriás busók és tüzijáték is színesítik az előadást.
 
Dolhai Attila

Istvánként
Kocsis Dénest láthatja a bajai közönség, Koppányt a több év kihagyás után a műfajhoz most visszatérő Dolhai Attila alakítja. Réka szerepében Gubik Petrát csodálhatják, Sarolt Polyák Lilla lesz. Gizellát, a tavaly végzett Maros Bernadett kelti életre, Laborcot Kerényi Miklós Máté, Asztrik főpapot Homonnay Zsolt formálja meg.
 
Gubik Petra és Kocsis Dénes

Torda szerepében Szomor György látható, míg a német lovag, Vecellin bőrébe Gömöri András Máté bújik. Koppány feleségeit Szendy Szilvi, Bódi Barbara és Faragó Alexandra, a köpönyegforgató magyar urakat pedig Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter és Kiss Zoltán alakítja. Krónikásként Vízi Dávid és Horváth Dániel lép színpadra, Hontot Imre Roland, Pázmányt Miklós Attila, a Földanyát pedig Tárnok Marica alakítja.

Szomor György és Dolhai Attila 
| Bódi Barbara, Dolhai Attila, Szendy Szilvi és Faragó Alexandra

A koreográfiákat az Operettszínház balett igazgatója, vezető koreográfusa
Bodor Johanna és a néptáncban és néptánc alapú kortárs táncban más többszörösen bizonyított Lénárt Gábor készítette.
 
 Kocsis Dénes, Kiss Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter

A mostani bemutató zenei vezetője az a Makláry László, aki az 1983-as ősbemutatón is vezényelte a művet, mellette a másik karmester Szabó Mónika karigazgató, aki a kórusok betanításáért is felel. A díszlettervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Pattantyus Dóra. Az előadásban a Budapesti Operettszínház Musical Együttese és Énekkara, valamint a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei mellett a Bajai Fiatalok és a Tűzmadarak Zsonglőrcsoport is közreműködik. A motoros kaszkadőrök: Hujber Péter és csapata az Air Riders.
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X