A Csárdáskirálynő premierjével indul az évad

2019-08-28

A világ egyik legismertebb operettje, Kálmán Imre halhatatlan remekműve a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében kelt újra életre. A Csárdáskirálynő nyáron, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon debütált, ahol nagy sikert aratott, szeptember 6-tól pedig beköltözik kőszínházunkba a Cziegler Balázs által megálmodott, lenyűgöző óriásgramofonnal és persze Berzsenyi Krisztina gyönyörű jelmezeivel.

A darabnak eredetileg az "Éljen a szerelem!" címet szánták, de végül még az ősbemutató előtt Csárdáskirálynőre változtatták azt. Az első világháború idején született darab már a maga idejében is leírhatatlanul népszerű volt, nemcsak azért, mert az uralkodó családdal kapcsolatos pletykák elevenedtek meg a történetben, hanem előadásmódjában és témájában pont azt a könnyedséget közvetítette, amire akkor olyan nagy szükség volt.

A különlegesen gazdag kiállítású produkció ezúttal visszanyúl az eredeti, 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz, de az alaptörténet természetesen változatlan: főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak, fülbemászó dallamok a könnyedség jegyében, történelmi szálak, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői.

A Csárdáskirálynő - melynek próbái már javában zajlanak színházunkban - hármas szereposztásban debütál. Szeptember 6-án Fischl Mónika, 7-én Lévai Enikő, 8-án pedig Kiss Diána kelti életre a címszereplőt, mellettük pedig olyan nagy nevek állnak színpadra, mint például Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Szendy Szilvi, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.

Az előadásokra jegyek még válthatók ide kattintva. Húzzuk csak kivilágos virradatig!

Olvasta már?

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X