Szeptemberi és októberi előadásaink
2017-06-06
Színházunk szeptemberi és októberi műsorán klasszikus operettjeink épp úgy megtalálhatók, mint az 1956-os forradalom emlékének adózó Lady Budapest című előadásunk.

Belépőiket megválthatják személyesen és online is a http://operett.jegy.hu/ oldalon, valamint az Interticket országos hálózatában.

Az évad legjobban várt musical bemutatója és egy nagyszabású gálaműsor mellett nagysikerű repertoár előadásainkkal, és a Nagymező utca legfergetegesebb bulijával, a Pesti Broadway Fesztivállal indítjuk a színházi szezont. Szeptember 15-én és 16-án, pénteken és szombaton szeretettel várjuk nézőinket - a régieket és az újakat egyaránt - erre a kétnapos örömünnepre, amelyet minden évben a Színházak Éjszakájával egy időben tartunk. A szokásos programjaink mellett - kulisszajárás, éjszakai koncert - sok-sok meglepetéssel is készülünk. Szeptemberi programunkat ezen kívül német producer partnereink kedvéért egy extra Ének az esőben előadással egészítettük ki.

Broadway Fesztivál a Nagymező utcában

Minden idők egyik legtöbbet játszott operettje, a méltán világhírű Marica grófnő szeptemberben és októberben ismét látható az Operettszínház nagyszínpadán KERO® rendezésében. Kálmán Imre hihetetlen dallamgazdagsága ezúttal is a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolja a nézőt: az amerikai foxtrottól a shimmy-ig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig, no és a cigányzenéig. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám... s közben mindannyiunknak megadatik a remény: a legnehezebb helyzetekből is ki lehet mászni, ha az embernek végül van gerince, szíve, bátorsága! A főbb szerepeket Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Boncsér Gergely, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Laki Péter, Lehoczky Zsuzsa és Kállay Bori alakítják.

Bordás Barbara a Marica grófnő című operettben

De Kálmán Imre másik két, nagyszerű művét is szívből ajánljuk: októberben műsorunkra tűzzük a zeneszerző zseni leggyakrabban játszott operettjét, A Csárdáskirálynőt is, és látható lesz A chicagói hercegnő című, vérpezsdítő, jazzes hangulatú operett különlegesség is, amely idén a Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a legjobb koreográfia díját. A történetben három excentrikus milliomosnő balkáni kalandjain keresztül kaphatunk képet két csodálatos kultúra találkozásáról!

Fischl Mónika és Homonnay Zsolt A chicagói hercegnőben

Operett kínálatunkból természetesen nem maradhat ki a másik jelentős komponista, Lehár Ferenc  klasszikusa, A víg özvegy sem, amelyet több mint százéves sikertörténete után márciusban mutattunk be ismét színházunk nagyszínpadán Szabó Máté rendezésében. A dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna, és a csélcsap Daniló gróf Párizsban játszódó, fordulatos szerelmi történetét októberben öt alkalommal láthatják.

Oszvald Marika A víg özvegy című előadásban

Októberben, az 1956-os események évfordulóján a 2016-ban bemutatott, Lady Budapest című előadással is várjuk önöket. A Tábori György Utazás című regénye, későbbi filmforgatókönyve alapján született drámai musical főhajtás a forradalom és szabadságharc hétköznapi hősei előtt. A történetben 12 ember útját követhetjük végig, akik a forradalom bukása után szeretnék elhagyni az országot, ám az út során egyre furcsább kalandokba keverednek a szereplők, és kiderül, nem mindenki az, akinek látszik…

Szabó P. Szilveszter és Janza Kata a Lady Budapest című előadásban

2002 óta október 24-ét a Magyar Operett Napjaként ünnepeljük. Ezen a napon a Budapesti Operettszínház sztárjainak előadásában egy nagyszabású gálaműsorral kedveskedünk nézőinknek, amelyen az immáron három éve a Magyar Értéktárba felvett, hungarikumok között számon tartott műfajhoz kapcsolódó legfontosabb szakmai díjak átadására is sor kerül.

2017 októberében ünnepeljük a Kossuth-díjas író, költő, műfordító Szabó Magda születésének 100. évfordulóját, akinek emléke előtt tisztelegve ebből az alkalomból színházunkban az írónő szívet melengető, édes-bús regényéből, az Abigélből készült musicalsikerünket több alkalommal is láthatják Somogyi Szilárd rendezésében.

Udvaros Dorottya az Abigél című előadásban

A Kálmán Imre Teátrum tavasszal a Csárdáskirálynő Broadway változatával, a Riviera girl című Kálmán operett magyarországi bemutatójával, majd április 25-én a Kreatív kapcsolatok című kortárs kamaraoperával nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Októberben a fergeteges, Monte Carlo-ban játszódó modern operett öt alkalommal látható, míg Beischer-Matyó Tamás négyszereplős kamaraoperáját két ízben tűzzük műsorunkra vadonatúj játszóhelyünkön.

Szabó P. Szilveszter a Riviera girl-ben és Kendi Lajos és Frankó Tünde a Kreatív kapcsolatokban

Victor Hugo regényéből, Walt Disney egykori rajzfilmje alapján, Alan Menken nagyvonalúan lenyűgöző zenéjével egy lendületes, szellemes és magával ragadó musical készült A Notre Dame-i toronyőr címmel. A világsikerű előadás végre Magyarországra érkezett, bemutatóját a Szegedi Szabadtéri Játékokon tartottuk, szeptembertől pedig színházunk Nagyszínpadán látható. A Notre Dame-i toronyőr rendezője KERO®, a csúf, ám csupaszív Quasimodot Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter alakítja, mellettük pedig színházunk olyan sztárjai láthatók a főbb szerepekben, mint Gubik Petra, Kocsis Dénes, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt és Gömöri András Máté. 

Az Átrium Film-Színházban szeptemberben három alkalommal lesz látható a Duda Éva Társulattal közös, Frida című összművészeti produkciónk, amellyel a halhatatlan mexikói festőművésznő életét és művészetét idézzük fel.  

Gyerekelőadásaink közül ősz elején a nemrégiben bemutatott, Lázár Ervin meséje nyomán írt különleges, bábos musicalünkkel, a Szegény Dzsoni és Árnikával, Oszvald Marika zenés "kavalkádjával", az Oszi Boszi, a repülő nagyanyóval, az Erdei kalamajkával és a Musicalmesékkel várjuk a színház legifjabb szerelmeseit.

Kocsis Dénes és Gubik Petra a Szegény Dzsoni és Árnika című előadásban

A fentiek mellett Raktárszínházunk színpadán természetesen továbbra is láthatóak lesznek a Lili bárónő és a Jövőre, Veled, Itt! című előadásaink is.

Jegyvásárlással kapcsolatos bővebb információ: 06-1/353-2172, jegy@operett.hu

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET SZÍNHÁZUNKBAN!

             


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház