Szentpétervár-Budapest - 10 éves jubileumi gála
2017-04-18
Immár tíz esztendeje tart társulatunk és a Szentpétervári Zenés Komédia Színház együttműködése, amely nyomán számos koprodukciós előadásra és közös gálaműsorra került sor a Néva parti intézményben. Decemberben szólistáink, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté KERO® rendezésében a szentpétervári, valamint a moszkvai színház művészeivel kiegészülve adtak ízelítőt az elmúlt évek közös munkáiból.
Ivan Koritov
Április 21-én az orosz társulat művészei érkeznek hozzánk a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül, hogy egy nagyszabású, jubileumi gálaműsorral méltóképpen ünnepelhessük meg a Néva parti társulat és a Budapesti Operettszínház évtizedes, példátlanul sikeres összefogását. A két intézmény izgalmas és gyümölcsöző szakmai kapcsolatának eredményeképp a magyar művészek kipróbálhattak magukat orosz kollégáik mellett, Szentpétervári Zenés Komédia Színház pedig a város egyik leglátogatottabb, erős műsort kínáló, vezető zenés színházává vált.

Lenogov Elizarova
A Budapesti Operettszínház több előadása megy évek óta töretlen sikerrel Szentpétervárott, így a Lili bárónő 2007, a Marica grófnő 2008 óta varázsolja el újra meg újra az orosz közönséget. Utóbbi A mosoly országa és a Jekyll és Hyde című musicalekkel együtt a teátrum legnagyobb közönség kedvencei közé tartozik.

Jekyll és Hyde
A magyarok világhírű zenés színházi hagyományai mellett az orosz művészek hasonlóan érzelem gazdag, lendületes előadásmódja kiválóan megfér, így a közös gálaműsorok hatalmas sikerrel szoktak zajlani. Azt reméljük, hogy most sem lesz ez másként, és erre vendégművészeink, Katarzsina Mackievics, Okszána Krupnova, Karina Csepurnova, Fjodor  Oszipov, Marija Jelizarova és Alekszandr Lenogov, Olga Lozovaja és Ivan Koritov, Vera  Szvesnyikova, Natalja Dijevszkaja, Kirill Gorgyejev és Ivan Ozsogin neve a garancia. Velük érkezik Alekszej Nyefedov karmester is, aki fiatal kora ellenére már komoly szakmai múlttal rendelkezik, és aki Makláry László mellett vezényli majd az est számait.

Karina Csepurnova
A gálaműsor operett programjában dalain keresztül megidézzük Kálmán Imrét, a dallamvirtuóz Lehár Ferencet, de elhangzanak majd Offenbach, Strauss és Stolz művek is vendégeink és sztárjaink tolmácsolásában. Természetesen musicalválogatással is készülünk, egyebek mellett részleteket láthatnak A Notre Dame-i toronyőr, a Jekyll és Hyde, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Miss Saigon és az Elfújta a szél című előadásokból is. Amellett, hogy szentpétervári kollégáink ekkora létszámban még sosem látogattak el a Budapesti Operettszínházba, az est különlegessége az is, hogy a sok dal orosz-magyar duettként, két nyelven lesz hallható.

Ivan Ozsogin
Közreműködő művészeink:

Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Janza Kata, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Flier Lajos, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Veréb Tamás

Rendező: KERO®


Kapcsolódó oldalak:
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház