Sűrű évvége és újévi kalandok az Operettszínházban
2016-12-23
A Budapesti Operettszínház művészei év végén sem pihennek. A karácsonyi, szilveszteri és újévi ünnepi időszak alatt külföldön és országon belül is sokszor találkozhat a közönség társulatunkkal.
A Szépség és a Szörnyeteg
Azoknak a nézőinknek, akik figyelemmel követik színházunk programját, már nem meglepetés, hogy december közepe táján A Szépség és a Szörnyeteg című előadásunkkal társulatunk vendégszereplésre indul. A helyszínek ez alkalommal Németország, Svájc és Ausztria. Berlinben már az elmúlt héten találkozhattak a szépséges Bellel és a fenevaddal, most egészen január 1-ig Zürichben állomásozik az előadás. A szívmelengető történettel azután továbbindulunk Bécsbe, ahol egészen január 15-ig láthatják őket, a turné utolsó állomása pedig Baden-Baden, január 16-tól 23-ig, hogy aztán februárban már visszatérhessen hazai közönségéhez a darab.

A Budapesti Operettszínház társulatának másik része, Sissi nyomában címmel, Kerényi Miklós Gábor - KERO® szerkesztésében, rendezésében, exkluzív műsorral készül németországi és ausztriai vendégszereplésre. A teátrum tagjai már hetek óta készülnek, próbálnak, hogy igazi meglepetés robbanjon majd München, Ludwigsburg, Linz színpadain. A gála nézői a legnagyobb operett-slágerek mellett egy csipetnyi musicalnek is örülhetnek majd. Mindazoknak, akik pedig kíváncsiak arra, hogy milyen műsorral vendégeskedtünk külföldön, ajánljuk soproni újévi gálánkat. A Novomatic Arénában január 1-jén a Budapesti Operettszínház szólistái Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Csere László, Dolhai Attila, Kocsis Dénes, Laki Péter és Vadász Zsolt, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss, Ábrahám Pál, Zerkovitz Béla, Szirmai Albert, Huszka Jenő, valamint Lévay Szilveszter és Leonard Bernstein legnépszerűbb melódiáival várják a közönséget.

Földes Tamás az Isten pénzében
Míg az operett csapat külföldön mutatja be milyen is a magyar operett és musicaljátszás, addig Budapesten dupla előadásokkal várja a nézőket a karácsonyi "sláger", a Tolcsvay László által jegyzett Isten pénze, Somogyi Szilárd rendezésében. Az egész éves munka és rohanás után a karácsonyi időszak megnyugvást, pihenést, és persze kikapcsolódást jelent a legtöbb ember számára. Jól esik ilyenkor a szeretet ünnepén a családdal közös programot szervezni, egy igazi karácsonyi musicallel. Művészeink remélik, hogy ezzel az előadással idén is több ezer néző szívébe hoznak majd örömöt és boldogságot.

A denevér
Amikor pedig vége a karácsonyi nyugalomnak, mindenki izgatottan készülni kezd az évbúcsúztatóra és nagy elhatározásokkal, fogadalmakkal várja az újévet. Mi pedig készülünk, hogy karácsony után is nagyszerű műsorokkal szórakoztassuk önöket. Debrecenben, a Csokonai Színházban az Operettszínház művészei, színházunk balettkara, a debreceni Csokonai Színház művészeivel és énekkarával valamint a debreceni Kodály Filharmonikusokkal koprodukcióban egy igazi operett klasszikussal, a szintén KERO® rendezésében színpadra állított Denevérrel várja kedves nézőit december 27. és január 5. között hét alkalommal. De velünk mulathat Hódmezővásárhely is egy hamisítatlan szilveszteri gálán.

Janza Kata és Szabó P. Szilveszter a Jövőre‚ Veled itt!-ben
Janza Kata és Dolhai Attila
Ha pedig mindez nem lenne elég, nagyszínpadunkon szilveszter napján különleges előadással búcsúztatjuk a 2016-os esztendőt. Janza Kata és Szabó P. Szilveszter, mindannyiunk örömére 20 éve játszanak együtt, ez alkalomból pedig egy egészen egyedi előadás készül, hiszen e két nagy művész közös, kedvenc darabját láthatják 20 éve együtt - Jövőre, Veled, Itt! címmel. Az előadást éjszakai műsorunk követi majd, természetesen meglepetésvendégekkel.

Az Operettszínházban azonban egyetlen percre sem áll le az élet, január 1-jén máris egy fantasztikus újévi operett és musical gálával köszöntjük az újesztendőt. Fogadalmunk pedig mi más lehetne, mint hogy nem csak új szuperprodukciókkal, de egy vadonatúj játszóhellyel is várjuk majd nézőinket 2017-ben. Megígérjük!

Az ünnepi hangulathoz pedig ajánlunk egy nagyszerű olvasnivalót is. Színházunk főigazgatója Lőrinczy György a szinhaz.org oldalnak adott interjújában még sokkal több mindent elárul a színházról, az operettről, az év végéről, a turnék alatti ünnepi hangulatról, és talán még titkokat is a 2017-es tervekről.  A teljes anyag ide kattintva érhető el.
rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház