Nyári vendégjátékaink
2017-06-19
Közönségünk már jól tudja, hogy színházunkban nyáron sem áll meg az élet, hiszen művészeink a kőszínházi évad végétől szeptemberig számos meghívásnak tesznek eleget hazánkban és külföldön egyaránt. És hogy idén nyáron merre találkozhatnak társulatunkkal? 16 helyszínen, 104 előadással készülünk szerte az országban, és a határainkon túl is.
A Marica grófnő csapata már Izraelben van, hogy idén is ízelítőt adjanak a helyieknek a szerte a világon nagy népszerűségnek örvendő és hivatalosan is hungarikumnak számító operett műfajból. Június 17-étől Kálmán Imre egyik legnépszerűbb művét, a Marica grófnő romantikus, ám viharos történetét adják elő Tel-Aviv közönsége előtt összesen nyolc alkalommal, KERO® rendezésében. Az előadás szereplői - ahogyan mindig - most is azzal kedveskednek a vendéglátó ország nézőinek, hogy elsajátítottak néhány mondatot a közönség anyanyelvén, így a slágerekkel teli operett részben héberül csendül majd fel.

A Marica grófnő izraeli plakátja
Folytatódik A Szépség és a Szörnyeteg turné is, ezúttal Graz, Drezda és Linz közönsége előtt hangzanak majd el az Operettszínház legnagyobb sikerű musicaljének dalai, amelyek az elmúlt 7 évben több mint egymillió néző szívét hódították meg Németország és Ausztria területén. Grazban június 28. és július 9. között tizenöt, Drezdában július 13-ától 30-áig huszonkettő, Linzben augusztus 2. és 20. között huszonhárom alkalommal győzedelmeskedik a belső szépség és a szerelem. A víg özvegy című operettünk pedig július elején a csodálatos palazzóiról és pezsgő kulturális életéről nevezetes kikötővárosba, Triesztbe látogat, ahol 5-én egy nagyszabású operett gálát adnak, majd július 7. és 9. között négy előadás erejéig a híres Politeama Rosetti ad otthont Glavári Hanna és Daniló gróf fordulatos szerelmi történetének Szabó Máté rendezésében.

A víg özvegy
Mindeközben a Daniel Keyes világhírű regénye alapján készült, Virágot Algernonnak című musicalünk csapata Salgótarjánba érkezik június 30-án. A szellemileg visszamaradott Charlie Gordon és barátja, Algernon megható története többek között Kerényi Miklós Máté, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika és Gömöri András Máté előadásában elevenedik meg.

Július 1-jén A régi nyár című operettünk vendégeskedik a makói Hagymaházban. Lajtai Lajos és Békeffi István eredetileg Fedák Sárinak írt darabjának középpontjában természetesen a szerelem áll, a főszerepben pedig színházunk primadonnája, Kalocsai Zsuzsa látható, olyan partnerekkel, mint Oszvald Marika, Faragó András "Topy", Gergely Róbert, és Kocsis Dénes. Az előadást a nyár folyamán még egy alkalommal láthatják, július 21-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szabadtéri színpada tűzi műsorára.

Színházunk hosszú évek óta visszatérő vendég a Szegedi Szabadtéri Játékokon, idén sem lesz ez másként. A Dóm téren először a tavaly júliusban bemutatott hollywoodi musicalsikerünkre, az Ének az esőbenre várjuk az érdeklődőket. Don Lockwood, Lina Lamont, Kathy Selden és a többiek története július 14-én, 15-én és 16-án, Harangozó Gyula és Somogyi Szilárd társrendezésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával elevenedik meg, Adorjáni Bálinttal, Kerényi Miklós Mátéval, Bordás Barbarával, Kékkovács Marával, Szulák Andreával, Szabó P. Szilveszterrel és Gálvölgyi Jánossal a főbb szerepekben. Ezt követően varázslatos párizsi forgatag fogadja majd a nézőket A Notre Dame-i toronyőr előadásain: az Oscar-díjas szerzők, Alan Menken, StephenSchwartz és Peter Parnell musicalje a világ számos országa után hazánkba is megérkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként. A vágyakról, hősiességről és egymás elfogadásáról szóló, szívszorító történetet KERO® rendezésében láthatják augusztus 11-én, 12-én és 13-án, valamint 18-án, 19-én és 20-án., a címszereplő Quasimodot Veréb Tamás alakítja, mellette a főbb szerepekben Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter és Kocsis Dénes látható. A Notre Dame-i toronyőr szegedi időpontjaira már csak korlátozott számban kaphatók jegyek, azonban az előadást szeptember 22-étől a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán láthatják. Szeptemberi és októberi előadásainkra jegyvásárlás ITT.

Veréb Tamás A notre dame-i toronyőrben
Július 28-án és 29-én két este erejéig Madrid vérpezsdítően kaotikus világa kel életre a debreceni Nagyerdő szívében. A Pedro Almodóvar díjnyertes filmje nyomán készült zenés játékunk, a Nők az idegösszeomlás szélén az ország keleti felében borzolja a kedélyeket Peller Anna főszereplésével, aki röviddel ezután már a nyugati határszélen fekvő, festői szépségű Fertőrákos különleges játszóhelyén, a Barlangszínházban is feltűnik. A fertőrákosi programban ugyanis idén színházunk két produkcióval is szerepel: augusztus 4-én és 5-én a Szabó Magda generációkat elbűvölő klasszikusa alapján készült musicelünk, az Abigél, majd a talpraesett "vazsmegyei" lovászfiú, Mágnás Miska története kerül színre. 

Mágnás Miska
Hatodik esztendeje annak, hogy a Budapesti Operettszínház társulata minden nyáron ellátogat Baja városába, hogy A Csodálatos Baja programsorozat keretében lenyűgöző operett és musical produkcióival örvendeztesse meg a Szentháromság tér hűséges közönségét. A musicalek közül az elmúlt években a legnagyobb sikerdarabokat élvezhették a nézők a Sugovica partján, idén pedig Best of Musical - Csúcsslágerek Baján címmel egy káprázatos gálaesttel várjuk a műfaj szerelmeseit. Részleteket hallhatnak többek között a Elisabeth, Mozart!, Rudolf, Rómeó és Júlia, Ének az esőben, West Side Story, Cabaret című előadásokból is. A dalokat előadják: Janza Kata, Szulák Andrea, Peller Anna, Nádasi Veronika, Katona Klaudia, Mészáros Árpád Zsolt, Sasvári Sándor, Serbán Attila, György Rózsa Sándor és Laki Péter. Az operett műfaj rajongóinak pedig a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb művét, a Mágnás Miskát ajánljuk, amely Fertőrákos után augusztus 25-én és 26-án Bajára is megérkezik! A mulattató történetet Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöld dalai teszik teljessé, olyan ismert slágerekkel, mint A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy a Cintányéros cudar világ, a címszerepben Peller Károly látható, tenyeres-talpas kedvesét pedig színházunk sztárja, Peller Anna alakítja.

Bajai előadásainkra IDE kattintva online és az Interticket országos hálózatában is megválthatják jegyeiket és bérleteiket.

Augusztus 20-án minden idők legtöbbet játszott operettje, A Csárdáskirálynő érkezik a Kolozsvári Magyar Napokra. A fesztivál főtéri nagyszínpadának záró programjaként megvalósuló ünnepi előadásra több (tíz)ezer embert várnak a szervezők.

Operett gálával több helyszínen is szerepelnek művészeink a nyár folyamán. Augusztusban immár ötödik alkalommal csendülnek fel varázslatos operett dallamok a Budai Vár Oroszlános Udvarában. A jubileumi esemény különlegessége, hogy idén a Budapesti Operettszínház mellett két másik, nemzeti előadó-művészeti társulat részvételével a Budavári Palotakoncertek egy négynapos fesztivállá nőtte ki magát: augusztus 4-én és 5-én kerül sor Sissi nyomában című, nagyszabású operett koncertünkre. A legnagyobb operett slágereket és a legendás császárné alakjához köthető számokat színházunk sztárjai - Fischl Mónika, Bordás Barbara, Lukács Anita, Lévai Enikő, Oszvald Marika, szendy Szilvi, Kardffy Aisha, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté és Laki Péter - és vendégművészeink - Thomas Weinhappel, Fülöp-Gergely Tímea és Hanczár György - tolmácsolásában láthatják és hallhatják. A Budavári Palotakoncertekre szóló belépőiket megválthatják jegypénztárunkban és szervezési irodánkban, de az Interticket országos hálózatában is. Már hagyománnyá vált, hogy társulatunk augusztus 20-án egy pazar gálaműsorral ünnepli az államalapítás ünnepét Hódmezővásárhelyen. Idén nemcsak operett, de musical válogatást is hallhatnak majd a nézők Somogyi Szilárd rendezésében.

Budavári Palotakoncertek
Vendégjátékaink sorát ősz elején Münchenben a Béres Attila rendezte Kálmán operett, A chicagói hercegnő zárja, amely ebben az évben a POSZT versenyprogramjában is szerepel, és amelyet a német közönség összesen hat alkalommal láthat.

Nyári kalandjaink méltó lezárásaképp a Hódítások Évét a Nagymező utca legfergetegesebb bulijával, a Pesti Broadway Fesztivállal indítjuk szeptember 15-én és 16-án. Szeretettel várjuk önöket nyáron és az új évadban is, az ország számos pontján, és külföldi vendégjátékainkon is!

A chicagói hercegnő


A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház