Már zajlanak A Notre Dame-i toronyőr próbái
2017-05-22
A világsikerű musical végre Magyarországra érkezik, az alkotócsapat pedig már teljes gőzzel próbálja a produkciót. Vágyakról, hősiességről és legfőképpen egymás elfogadásáról szól a gyönyörű történet. A Notre Dame-i toronyőrt KERO® rendezi, a csúf, ám csupaszív Quasimodot Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter alakítja.
Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter
Varázslatos párizsi forgatag fogadja majd a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre hazánkba is megérkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház koprodukciójaként.

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték a hollywood-i aranyszoborra. A musical a mesénél komolyabban szól nagyon fontos felvetésekről. A Notre Dame-i toronyőr csapata már hetek óta próbálja a készülő produkciót, hogy a közönséget egy igazán látványos, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató előadás fogadja Szegeden és később Budapesten is.

Rendhagyó osztályfőnöki óra Kerényi Miklós Gáborral és A Notre Dame-i toronyőr szereplőivel
“Az a kérdés, hogy kiért szól a harang - vázolja a fontos mondanivalót a rendező, Kerényi Miklós Gábor KERO®. - Az egyenlőkért, a kiszolgáltatottakért, a szerelmesekért? Mindezt nagyon izgalmasan járja körül ez a darab: gyönyörű szerelmek, súlyos tragédiák és nagyon komoly társadalmi feszültségek elevenednek meg a színpadon. Mindannyiunkat foglalkoztat a kérdés, hogy ki dönti el, kiből lesz ember vagy szörny, vagyis az előítéleteink hogyan hatnak arra, miként nézünk a másik emberre. Ezen kívül izgalmasan szól a darab arról is, hogy őrült szerelmi vágyaink hova tudnak elsodorni minket a világban."

Gubik Petra‚ Kocsis Dénes és A Notre Dame-i toronyőr csapata
A történet szerint a csúf, púpos, ám melegszívű Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Megszokhatta már a teljes átalakulásokat Veréb Tamás, aki nemrég a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet is elnyerte ezzel a Sztárban sztár műsorban. Az Operettszínház jóképű, fiatal színésze újabb, hasonló kihívás előtt áll Quasimodo szerepével, ráadásul zeneileg és mozgásban is kemény felkészülést igényel a karakter. Hasonló komoly munkában lesz része Cseh Dávid Péternek, aki a második szereposztásban játssza a toronyőrt. Esmeraldát Gubik Petra és Fekete Kovács Vera alakítják, Frollo szerepében Szabó P. Szilveszter és Szomor György lesz látható, Phoebus kapitány szerepét Kocsis Dénesre és Szerényi Lászlóra bízta a rendező. Clopint, a cigányok királyát Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt alakítja majd.

A Notre Dame-i toronyőr csapata
A lelkes csapat nemrég rendhagyó sajtótájékoztató keretében mutatkozott be: KERO® osztályfőnöki órát tartott, amin kikérdezte a szerepeikről és irodalmi, történelmi tudásukról a “nebulókat". Itt megtudhattuk, hogy Clopin egy szabadgondolkodású, vérbeli vezető, Esmeralda impulzív cigánylány, aki akaratán kívül is vágyat vágyat a férfiakban, Frollo pedig óriás küzdelmeket él meg a hite és az ösztönei közt.

A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is. A Notre Dame-i toronyőr bemutatója augusztus 11-én lesz Szegeden, ami után még öt alkalommal láthatják a Dóm téren a nézők, majd szeptembertől a Budapesti Operettszínház tűzi műsorára.


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház